Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Edițiile a 24-a a Cupei Magistraților la Fotbal și a 2-a a Turneului Magistraților la Șah – 23-24 septembrie 2022, Sibiu. Fotodocumentar inedit


28 septembrie 2022 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Asociația Sportivă a Procurorilor din România (ASPR) și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au organizat cea de-a 24-a ediţie, 2022, a Cupei Magistraților la Fotbal, în zilele de 23 și 24 septembrie a.c., în municipiul Sibiu – potrivit unui anunț al prim-procurorului Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Sibiu, citat de publicațiile „Mesagerul de Sibiu” și „Sibiu Independent” (VIDEO).
A fost pentru prima oară când Sibiul a organizat această întrecere sportivă, a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în anul 2009 la Bucureşti.

Cupa Magistraților este de fapt o competiție de Minifotbal (6+1 / partide de 15 + 15 min.) organizată de ASPR (înființată în anul 2009 la inițiativa procurorilor Marian Trușcă și Marius Voineag).

Ediția de față a marcat cea mai numeroasă participare din istoria acestei competiții, luând parte la ea 27 de echipe formate în principal din magistrați, provenind din raza tuturor curților de apel, dar și din personal auxiliar din justiție, echipe care au jucat pe terenul mic de lângă Stadionul Municipal Sibiu și Parcul „Sub Arini”.
Printre participanţi s-au numărat şi magistraţi din cadrul structurilor specializate DIICOT şi DNA, ale justiţiei militare, dar şi din cadrul Procuraturii Republicii Moldova.

Pe parcursul celor două zile ale întrecerii s-au disputat 95 de partide de fotbal, unele de un nivel tehnic care se ridică la standardele cele mai înalte ale minifotbalului din România.
Unele dintre echipele participante reunesc jucători care au evoluat inclusiv în naționala României de minifotbal, multiplă campioană europeană.
Dintre aceștia îi menționăm pe frații gemeni Costin Pușcă și Mădălin Pușcă, magistrați asistenți la Înalta Curte de Casație și Justiție, care joacă pentru echipa Curții de Apel (CA) Bacău.

Cupa Magistraților la Fotbal a fost câștigată anul acesta de echipa CA Timișoara după o finală dramatică disputată cu CA Bacău (scor 0-0 la finalul timpului regulamentar, scor final 2-1 după penalty-uri).
Pe locul 3 s-a clasat echipa Procuraturii Republicii Moldova (câștigătoarea edițiilor a 22-a și a 23-a ale competiției), iar pe locul 4 s-a situat echipa CA Iași.

La festivitățile de premiere au participat ca invitați speciali foşti sau actuali fotbalişti, dintre care amintim pe fostul mare fotbalist Dorin Zotincă, dar și antrenori ai fotbalului sibian, precum reputații Jean Gavrilă și Viorel Hizo.

Începând cu ediția a 23-a a Cupei Magistraților, la inițiativa domnului judecător Emilian Grig Lupulescu din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București, simultan cu competiția de Fotbal este organizată și o competiție de Șah, la care anul acesta au participat 16 magistrați, inclusiv două doamne judecător, dar și alți angajați din instanțe și parchete.

Clasamentul ediției a 2-a, 2022, a Turneului Magistraților la Șah, desfășurată la Hotelul „Parc” din Sibiu, a fost:
Locul 1 – Sebastian Olteanu (judecător CA Ploiești);
Locul 2 – Mădălin Andronescu (ofițer de poliție Serviciul Tehnic DNA);
Locul 3 – Emanoil Robert Condurat (judecător CA Craiova).

* Mulțumim domnilor procurori Marian Trușcă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (participant la competiția de Fotbal) și Adrian Mircea de la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală (participant la competiția de Șah) pentru sprijinul acordat în realizarea acestui material.
Credite foto: Cosmin Muntean – judecător CA Alba Iulia – (foto 4-12), Liviu Mirea – ofițer de poliție Serviciul Tehnic DNA – (foto 13-15), „Sibiu Independent” (foto 1), „Impact Press” (foto 2) și „Ora de Sibiu” (foto 3).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică