« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Contract de dare în plată. Caz bine justificat (Legea nr. 554/2004)
02.07.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că argumentele invocate în susținerea cazului bine justificat (art. 2 alin. 1 lit. t) din Legea nr. 554/2004) trebuie să aibă claritatea unor motive de nelegalitate evidente, care să poată fi reţinute la o cercetare sumară a cauzei, specifică procedurii suspendării executării actului administrativ-fiscal. În speță, instanța supremă a considerat că susținerea intimatei-reclamante – în sensul că rezultă, la nivel de aparenţă, nelegalitatea impunerii prin prisma împrejurării că operaţiunea consemnată în Contractul de dare în plată nr. x din 13 ianuarie 2014 nu conducea la o ajustare a TVA întrucât achiziţia terenului dat în plată în anul 2007, conform facturii fiscale nr. x/23 ianuarie 2007 era scutită de TVA, iar nu supusă taxării inverse, aşa cum eronat s-a menţionat în factură – nu constituie caz bine justificat, întrucât nu implică exclusiv o cercetare a normei de drept aplicabile, aşa cum se invocă, ci o cercetare a complexului factual şi de drept substanţial incident. (Decizia nr. 2542 din 15 mai 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: C. administrativ, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD