Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

DNA. Activitatea de relații cu publicul și audiențe se suspendă pe durata stării de urgență
02.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 1 aprilie 2020, Direcția Națională Anticorupție a dat publicității următorul comunicat:

Urmare a ordinului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 64 din data de 01 aprilie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 54 din data de 10 martie 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea răspândirii bolilor infecțioase respiratorii și a recomandărilor Secției pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele măsuri dispuse:

1. Activitatea de relații cu publicul și audiențe în cadrul parchetelor se suspendă pe durata stării de urgență și va fi suplinită de primirea sesizărilor, cererilor și memoriilor prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poștale.
Pe perioada incidenței prezentului ordin, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poștei electronice.

2. Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranță națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere. În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului, notificând totodată cazul Direcției de Sănătate Publică în a cărei rază de competență se află unitatea de parchet.

3. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor efectua activități procedurale doar în cauzele prevăzute la art. 43 din Decretul 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

De asemenea, menționăm că în sediile Direcției Naționale Anticorupție s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea și igienizarea atât a spațiilor accesibile publicului cât și a birourilor personalului.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.