Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE a adoptat primele decizii de desemnare din Regulamentul privind serviciile digitale


25 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 25 aprilie 2023, Comisia Europeană a adoptat primele decizii de desemnare prevăzute în Regulamentul privind serviciile digitale (DSA), desemnând astfel 17 platforme online foarte mari și 2 motoare de căutare online foarte mari, care au cel puțin 45 de milioane de utilizatori activi pe lună, potrivit unui comunicat.

Platforme online foarte mari: Alibaba AliExpress, Amazon Store, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twittter, Wikipedia, YouTube și Zalando.

Motoare de căutare online foarte mari: Bing și Google Search

Platformele au fost desemnate pe baza datelor privind numărul de utilizatori pe care acestea trebuiau să le publice până la 17 februarie 2023.

Odată desemnate, companiile respective vor trebui să se conformeze, în termen de patru luni, tuturor noilor obligații care le revin în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale. Scopul urmărit este acela de a conferi un rol mai pregnant utilizatorilor online și de a-i proteja, inclusiv pe minori, prin faptul că regulamentul impune serviciilor desemnate obligația de a evalua și a atenua riscurile sistemice la care sunt expuse, precum și de a pune la dispoziție instrumente solide de moderare a conținutului.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică