Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Acord ref. o nouă lege care vizează să reducă emisiile generate de aviație


26 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 26 aprilie 2023, Comisia Europeană a salutat acordul politic cu privire la propunerea ReFuelEU în domeniul aviației, potrivit unui comunicat.

Noile norme vor contribui la decarbonizarea sectorului aviației, impunând furnizorilor de combustibili să amestece combustibili de aviație durabili cu kerosen în cantități tot mai mari începând din 2025.

Se estimează că doar această măsură va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ două treimi până în 2050, comparativ cu un scenariu în care nu se ia nicio măsură, și va aduce beneficii în materie de climă și de calitate a aerului prin reducerea emisiilor non-CO2.

Astfel, noile norme vor necesita:

1) ca furnizorii de combustibili de aviație să pună la dispoziție un nivel minim de combustibili de aviație durabili în aeroporturile din UE, începând de la 2 % din totalul combustibilului furnizat, până în 2025 și ajungând la 70 % până în 2050. Noul amestec de combustibili de aviație utilizat în UE va trebui să conțină și o proporție minimă din cei mai moderni și ecologici combustibili sintetici, care va crește în timp;

2) ca operatorii de aeronave care pleacă de pe aeroporturile din UE să realimenteze numai cu combustibilul necesar pentru zbor, pentru a evita emisiile legate de excesul de greutate sau de relocarea emisiilor de dioxid de carbon cauzată de practicile de încărcare de combustibil suplimentar (transportarea în mod deliberat a unui exces de combustibil pentru a evita realimentarea cu combustibili de aviație durabili);

3) ca aeroporturile să ia măsurile necesare pentru ca infrastructura lor de alimentare să fie disponibilă și adecvată pentru distribuția combustibililor de aviație durabili.

Acordul necesită acum adoptarea oficială de către Parlament și Consiliu. După finalizarea acestui proces, noile norme vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și vor intra în vigoare cu efect imediat.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică