Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

David Sassoli: Trebuie să fim pregătiți pentru a înfrunta efectele acestei crize și nu trebuie să ne lăsăm copleșiți
09.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 8 aprilie 2020, David Sassoli, președintele Parlamentului European, a făcut următoarele declarații: „În acest moment trebuie să facem mult mai mult. Cetățenii noștri, întreprinderile, familiile, tinerii sunt îngrijorați față de viitorul incert, deoarece în toate țările noastre această criză și starea de urgență în domeniul sănătății vor distruge milioane de locuri de muncă. În ultimele săptămâni, acolo unde Europa a acționat, răspunsurile sale au fost la înălțimea provocărilor. Gândiți-vă la relaxarea normelor privind ajutoarele de stat, care a permis țărilor să intervină puternic pentru a-și sprijini cetățenii și întreprinderile. Cu toate acestea, acolo unde Europa nu a intervenit, răspunsul a fost slab sau nu a existat niciun răspuns. În acest sens, guvernele naționale trebuie să își asume o mare responsabilitate. Deoarece acum avem nevoie de instrumentele necesare pentru a depăși această situație de urgență și pentru a lansa un plan de reconstrucție. Trebuie să fim pregătiți pentru a înfrunta efectele acestei crize și nu trebuie să ne lăsăm copleșiți.

Organizația Internațională a Muncii a declarat ieri că 2,5 miliarde de persoane din întreaga lume vor suferi din cauza crizei. Câte milioane de persoane vor fi afectate în Europa? Avem datoria de a le proteja, la nord, sud, est și vest. Până în prezent, am pus în aplicare măsuri semnificative: sprijinirea sistemelor naționale de limitare a șomajului (SURE); îmbunătățirea condițiilor de utilizare a Mecanismului european de stabilitate, pentru țările care doresc să îl utilizeze; refinanțări din partea Băncii Europene de Investiții, menite în principal să protejeze întreprinderile mici și mijlocii; și sprijinul din partea Băncii Centrale Europene pentru lichidități bancare și în vederea achiziționării de obligațiuni publice și private.

Cu toate acestea, în momentul de față avem nevoie de mai mult: trebuie să creăm un fond pentru redresarea economică, pentru a împărți costurile de relansare a economiilor noastre. Bugetul UE este prea limitat și nu va fi suficient. Trebuie să găsim modalități noi, extraordinare și comune de finanțare. Nu este doar o chestiune de solidaritate, este în interesul tuturor, având în vedere modul în care economiile europene sunt profund interconectate. Prăbușirea unei țări ar avea în mod inevitabil consecințe dramatice pentru toate celelalte. În acest context, răspunsul Eurogrupului trebuie să se ridice la înălțimea provocării.

Guvernele și cetățenii trebuie să creadă în puterea Europei, care ne-a oferit 70 de ani de colaborare și pace. Astăzi, mai mult decât oricând trebuie să investim în viitorul nostru comun.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti