Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

ACTRIS devine consorțiu european pentru infrastructuri de cercetare


26 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comisia Europeană înființează Infrastructura de cercetare a aerosolilor, norilor şi gazelor minore/Aerosol, Clouds and Trace Gases Research Infrastructure (ACTRIS) ca un consorțiu european pentru infrastructuri de cercetare (ERIC), potrivit unui comunicat.

17 țări pun în comun resurse pentru a deschide accesul la o gamă largă de tehnologii, servicii și resurse în domeniul științei atmosferice.

România este unul dintre statele membre fondatoare ale ACTRIS ERIC și totodată una dintre țările care găzduiesc facilități centrale, asigurând servicii specializate pentru întreaga comunitate. Consorțiul românesc, ACTRIS-România, care reunește institute de cercetare și universități, precum Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică (INOE), Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași (UAIC), Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (UGAL) și Institutul Național pentru Cercetări Aerospațiale ”Elie Carafoli” (INCAS), a făcut progrese semnificative în construcția infrastructurii necesare, în mare parte prin accesarea fondurilor structurale prin Programul Operațional Competitivitate.

ACTRIS este o infrastructură mare de cercetare, cu un volum financiar substanțial, iar operațiunile sale sunt finanțate de țările sale membre. Investiția totală a țărilor participante în faza de proiectare, pregătire și implementare este de aproximativ 700 M€, din care o mare parte este reprezentată de investiția pentru modernizarea instalațiilor naționale existente sau construirea altora noi. Costurile totale estimate de implementare a celor opt Facilități Centrale pe o perioadă de 5 ani este de aproximativ 100 M€, iar din 2025 costurile anuale estimate de funcționare ale Facilităților Centrale sunt de aproximativ 16 M€.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri