Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj. Starea de urgenţă nu constituie cauză de suspendare a stagiului în această perioadă
09.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 3 aprilie 2020, Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședință, a apreciat că activitatea tuturor avocaţilor a fost afectată, în situaţia în care şi activitatea instanţelor a fost suspendată în cea mai mare parte, iar acordarea consultanţei juridice este limitată, în condiţiile aplicării regulilor igienico-sanitare stabilite de autorităţi.

Cu privire la contractele de formare profesională iniţială, Consiliul Baroului Dolj apreciază că starea de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020 nu constituie cauză de suspendare a stagiului în această perioadă, urmând a fi respectate dispoziţiile Legii nr. 51/1995 şi ale Statutului profesiei de avocat, cu excepţia obligaţiei asigurării venitului minim garantat, în condiţiile reducerii veniturilor formelor de exercitare a profesiei, avocatul stagiar beneficiind de indemnizaţie, conform reglementărilor actuale.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. II)

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.