Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ministerul Justiției. Confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19. UPDATE: Al doilea caz confirmat. Intrare în regim de telemuncă. UPDATE: Al patrulea caz confirmat. UPDATE: Al cincilea caz confirmat
17.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 16 aprilie 2020, Ministerul Justiției a informat despre confirmarea celui de-al cincilea caz de COVID-19. Noul caz este un angajat al direcției resurse umane. Persoana nu a mai fost prezentă în Minister din data de 2 aprilie, potrivit unui comunicat.

***

Luni, 13 aprilie 2020, Ministerul Justiției a anunțat confirmarea în cursul acestei seri al celui de-al patrulea caz de COVID-19, în persoana unui angajat al ministerului, potrivit unui comunicat.

Ancheta epidemiologică a DSP București este în curs de desfășurare.

***

Luni, 13 aprilie 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a discutat telefonic cu cei trei angajați infectați cu SARS-COV-2. Starea lor este bună, au avut inițial simptome ușoare, în prezent sunt asimptomatici. Ministerul va rămâne în legătură cu cei trei și va iniția orice formă de sprijin necesar, în cadrul legii, pentru angajații săi aflați în această situație și pentru familiile lor, potrivit unui comunicat.

Începând cu data de 14 aprilie 2020, Ministerul Justiției va intra în regim de telemuncă până în data de 21 aprilie 2020, în urma confirmării unui al treilea caz de COVID-19 în cadrul aparatului Ministerului.

Excepție de la această regulă vor face ministrul, secretarii de stat, cabinetul ministrului, serviciul de informații clasificate, direcția tehnologia informației, care vor continua să lucreze de la sediul ministerului.

Noul caz a fost confirmat duminică, 12 aprilie, și este un angajat al direcției contencios, aflat între contactele primului caz confirmat. Persoana nu a mai fost prezentă în Minister din data de 9 aprilie.

***

Joi, 9 aprilie 2020, Ministerul Justiției a anunțat confirmarea în cursul acestei seri a unui al doilea caz de COVID-19, în persoana unui angajat din cadrul direcției de contencios, potrivit unui comunicat.

Au fost dispuse imediat măsurile legale și anunțat DSP București pentru începerea anchetei epidemiologice.

***

Joi, 9 aprilie 2020, Ministerul Justiției a comunicat faptul că unul din angajații săi a fost confirmat cu COVID-19, potrivit unui comunicat.

Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanțe și nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3 aprilie.

Conducerea ministerului a dispus deja aplicarea prevederilor legale incidente privind anunțul autorităților competente în astfel de situații, ancheta epidemiologică și izolarea persoanelor aflate în contact cu persoana confirmată. Sediul Ministerului Justiției va fi complet decontaminat prin nebulizare în cursul zilei de astăzi. Precedenta decontaminare completă prin nebulizare a avut loc în data de 4 aprilie.

Ministerul Justiției rămâne operațional complet, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanță, online, videoconferințe și telemuncă, aplicate în baza instrucțiunilor emise de către Ministrul Justiției încă de la declararea stării de urgență. Ministerul Justiției va continua să mențină o comunicare publică transparentă în legătură cu toate aspectele care țin de agenda și funcționarea instituției.

:: Instrucțiunea Ministrului Justiției adresată personalului Ministerului în urma confirmării unui caz de COVID-19 este disponibilă aici.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.