Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Dreptul Uniunii Europene Energie Fiscalitate SELECTED Top Legal

NNDKP obține sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru clarificarea legalității supraimpozitării producției de energie electrică

17 februarie 2023 | JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a dispus de curând sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene cu mai multe întrebări preliminare legate de interpretarea dreptului UE relevant pentru clarificarea legalității supraimpozitării producției de energie electrică impusă prin Legea nr. 259/2021. Solicitarea a fost adresată de către o companie activă în domeniul producției de energie regenerabilă, reprezentată de către Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Totodată, Curtea de Apel București a dispus sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a acelorași prevederi legale privind supraimpozitarea producției de energie electrică.

Clarificări importante sunt așteptate de la cele două instanțe din perspectiva discriminărilor create prin Legea nr. 259/2021 și lipsei de previzibilitate și echitate fiscală creată de această taxă, cu afectarea concurenței pe piața energiei, cu descurajarea investițiilor în energie verde și, chiar, punerea în pericol a angajamentelor României privind atingerea neutralității climatice până în anul 2050.

Este o decizie importantă, pe care așteptăm cu interes și entuziasm să o onorăm în următoarele etape în fața Curții Constituționale și în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Această decizie a instanței de drept comun reflectă eforturile, abordarea integrată și colaborarea echipei noastre multidisciplinare, care combină experiența, abilitățile tehnice și perspectiva avocaților specializați în soluționarea disputelor, dreptul energiei și dreptul concurenței, precum și a consultanților fiscali NNDKP”, a declarat Daniela Gramaticescu, Partener.

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu a fost formată din Ana Diculescu Șova, Partener și coordonator al practicii de Soluționare a Disputelor, Daniela Gramaticescu, Partener, și Alexandru Lăcureanu, Asociat Senior, din cadrul aceleiași practici, Gabriela Cacerea, Partener, practica de Energie și Resurse Naturale, Anca Diaconu, Partener, practica de Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE și Silviu Bădescu, Partener, NNDKP Consultanță Fiscală.

Practica de Soluționare a Disputelor a NNDKP coordonată de Ana Diculescu-Șova este recunoscută independent drept o forță în domeniul litigiilor, arbitrajelor și a altor proceduri de soluționare a disputelor. Confirmarea statutului său vine și prin plasarea practicii pe primele poziții în clasamentele realizate de ghiduri internaționale de renume precum Chambers & Partners, începând cu anul 2007, și de Legal 500 începând cu anul 2002.

Centrul de Excelență în Litigii Fiscale (CELF) al NNDKP oferă servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, oferind o abordare unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale. Clienții beneficiază din prima clipă de servicii profesionale complete, atât din perspectivă tehnică, cât și din perspectiva nedorită a unui litigiu fiscal, abordare posibilă prin implicarea unei echipe mixte de profesioniști în fiecare proiect în parte.

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership