Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Tribunalul București. Impactul procedurii de videoconferință în cauzele nonpenale
09.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 aprilie 2020, Colegiul de conducere al Tribunalului București a dat publicității un extras al Hotărârii nr. 11 din 9 aprilie 2020.

Extrasul:

1. Având în vedere că la nivelul Tribunalului București s-a implementat cu succes programul pilot prin care ședințele de judecată se desfășoară în sistem de videoconferință, în unanimitate, Colegiul de Coducere avizează favorabil propunerile formulate în timpul ședinței privind completarea Hotărârii Colegiului de Conducere nr. 8/20.03.2020 și dispune următoarele:

Se aprobă completarea Hotărârii Colegiului de Conducere nr. 8/20.03.2020 după cum urmează:

La nivelul Secției a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal se vor judeca, pe durata stării de urgență instituite prin Decretul României nr. 195/2020, în material contenciosului administrativ și fiscal, cauzele cu stadiu procesual fond având ca obiect suspendare executare act administativ.

Cauzele având ca obiect suspendare executare act administativ care au fost suspendate de drept se vor repune pe rol în vederea continuării judecății. 

2. Având în vedere că la nivelul Tribunalului București s-a implementat cu succes programul pilot prin care ședințele de judecată se desfășoară în sistem videoconferință, cu un vot împotrivă și patru pentru, Colegiul de Conducere avizează favorabil propunerile formulate în timpul ședinței privind completarea Hotărârii Colegiului de Conducere nr. 8/30.03.2020 și dispune următoarele:

Se aprobă completarea Hotărârii Colegiului de Conducere nr. 8/30.03.2020 după cum urmează:

La nivelul Secțiilor Civile III-IV, se vor judeca, pe durata stării de urgență instituie, în materia civilă, și cauzele cu stadiu procesual apel având ca obiect:
– încuviințare executare silită
– suspendarea executării silite atuncă când se soluționează pe cale separată.

Cauzele având obiectele enunțate mai sus care au fost suspendate de drept se vor repune pe rol în vederea continuării judecății.

Totodată, la nivelul Secțiilor II-VIII se vor soluționa și cauzele fără citare părți, în toate stadiile procesuale.

Se mențin celelalte măsuri stabilite prin Hotărârea Colegiului de Conducere nr. 8/30.03.2020.

III. În raport de cele stabilite mai sus, constată că plângerea prealabilă înregistrată la Biroul de Informare și Relații Publice a Tribunalului București la data de 09.04.2020 este întemeiată.

Se va emite adresă în acest sens petentului.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti