« Flux noutăţi
JURIDICE.ro
JURIDICE

Tribunalul București. Încălcarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal prin afișarea hotărârii judecătorești într-un loc public
13.04.2020 | Anca VĂRZARU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Anca Vărzaru

Anca Vărzaru

Tribunalul București a reținut că, de principiu, dreptul la protecția datelor cu caracter personal nu este un drept absolut, el putând fi adesea îngrădit în funcție de circumstanțe concrete de loc și de timp, însă cu respectarea principiului proporționalității. Cu toate acestea, în prezenta speță, instanța a statuat că afișarea unei hotărâri judecătorești care cuprinde numele părților, precum și celelalte date de identificare ale acestora, într-un loc public, vizibil și ușor accesibil (respectiv pe ușa unei clădiri, în piețe publice, în spații comerciale etc.) este de natură a aduce atingere dreptului la protecția datelor cu caracter personal al persoanei. Pentru determinarea caracterului licit sau ilicit al informațiilor pretins defăimătoare, Tribunalul stabilește că în mod cert au fost depășite limitele proporționalității în prezenta cauză, publicitatea și transparența unei hotărâri judecătorești fiind garantate prin lege, dar acest lucru neînsemnând că este permisă divulgarea tuturor datelor de identificare ale unei persoane. Instanța mai reține că, în situația în care se dorește afișarea sau răspândirea informațiilor într-un cadru public, prezentarea doar a numelui, necesar identificării unei persoane, este fără îndoială mai mult decât suficientă. (Decizia nr. 2654 din 15 noiembrie 2019, pronunțată de Tribunalul București – Secția a V-a Civilă)

Av. Anca Gabriela Vărzaru, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni/categorii: DATA PROTECTION, JURIDICE.ro, JURISPRUDENȚĂ, Jurisprudență Tribunale, SELECTED TOP LEGAL

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD