Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Tribunalul București. Precizări ref. desfăşurarea şedinţelor de judecată prin videoconferinţă
13.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 13 aprilie 2020, văzând interesul public manifest referitor la modalitatea concretă de desfăşurare a şedinţelor de judecată prin videoconferinţă, Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa publică extrasul Hotărârii Colegiului de Conducere al instanţei nr. 10/07.04.2020 prin care a fost aprobată, potrivit unui comunicat.

Menţionăm că s-a urmărit prin desfăşurarea şedinţelor în materie nonpenală, supuse regulilor prevăzute de Codul de procedură civilă, asigurarea reducerii interacţiunii fizice, atât timp cât aceasta este posibil, aşa cum şi art. 42 alin.3 şi art. 51 din Decretul Preşedintelui României privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României nr. 195/16.03.2020 stipulează.

Prin art. I punctul 5 din Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191/10.03.2020 (anterioară instituirii stării de urgenţă) s-a statuat că: “În cauzele care vor fi judecate în perioada menţionată, instanţele vor proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem videoconferinţă şi, în vederea protejării sănătăţii publice, vor evalua posibilitatea declarării şedinţei nepublice.

Tribunalul Bucureşti este deschis să ofere orice informaţii clarificatoare şi asigură de disponibilitate toți participanții la actul de justiție în vederea îmbunătățirii procedurilor administrative pe care le adoptă.

:: Extrasul este disponibil aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti