Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 

Unele modificări ref. activitatea de control periodic și inopinat desfășurată de ASF
14.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 309 din 13 aprilie 2020, a fost publicat Regulamentul nr. 6/2020 pentru modificarea și completarea Regulamentului Autorității de Supraveghere Financiară nr. 11/2016 privind activitatea de control periodic și inopinat desfășurată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Au fost adoptate următoarele modificări și completări:

– Se modifică conținutul notificării trimise de către ASF entității controlate.

Astfel, notificarea este transmisă prin e-mail, fax sau scrisoare cu confirmare de primire și va conține:
a) data de început și data de finalizare a acțiunii de control la sediul entității, perioada controlată, tematica aferentă, precum și primul chestionar de solicitare de date/informații/documente;
b) mențiunea că eventuale solicitări de informații/date/documente sub formă de chestionare/machete/situații centralizatoare de date/informații pot fi transmise pe tot parcursul controlului.

– Se completează prevederea cu referire la componentele procesului-verbal de ridicare a documentelor. Astfel, procesul-verbal trebuie să cuprindă mențiunea că, pe parcursul acțiunii de control, precum și în ședința de încheiere a acesteia, membrii echipei de control au adus la cunoștința entității controlate principalele aspecte preliminare identificate rezultate din documentele examinate de către echipa de control la sediul entității și din discuțiile/întrevederile edificatoare cu persoanele care au furnizat informații relevante pentru aspectele analizate, în acord cu tematica de control.

– Se modifică reglementarea cu privire la dreptul echipei de control de a solicita entității controlate, în scris, de regulă prin e-mail, informații/documente/explicații sau clarificări suplimentare, după caz, și după încheierea procedurii de colectare a informațiilor/documentelor/explicațiilor de la sediul entității controlate, inclusiv pentru clarificarea anumitor aspecte ce rezultă din analizarea obiecțiunilor la procesul-verbal de control.

Documentele/Informațiile/Notele explicative solicitate vor fi transmise de către entitatea controlată, prin poștă, fax sau e-mail, după caz, în termenele indicate de echipa de control.

– În procesul-verbal de control se vor descrie elementele de neconformitate constatate, respectiv faptele care reprezintă încălcări ale legislației specifice aplicabile entității controlate, cu indicarea prevederilor legale reținute că au fost nerespectate/încălcate.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti