Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Incompatibilitate primar – administrator SRL. Reorientarea jurisprudenței. Anulare raport ANI
07.07.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că la stabilirea stării de incompatibilitate între funcţia publică şi calitatea de administrator la o societate comercială se are în vedere exercitarea efectivă a funcţiei de administrator şi nu simpla deţinere concomitentă a celor două calităţi, urmare a reorientării jurisprudenţei secţiei de contencios administrativ şi fiscal prin soluţia de principiu adoptată în şedinţa din 22 mai 2017 privind legătură cu modalitatea diferită de interpretare şi aplicare a dispoziţiilor legale incidente ţinând cont şi de modificarea Legii nr. 161/2003 prin Legea nr. 87/2017. În speță, instanța supremă a dispus anularea Raportului de evaluare al ANI care stabiliea că recurenta-reclamantă în calitate de primar (2008-2012, respectiv 2012-2016) a avut şi calitatea de administrator la cele două firme deţinute, întrucât recurenta-reclamanta, în calitate de primar, nu a exercitat efectiv funcţia de administrator la cele două societăţii, apreciindu-se că în cauză nu există situaţia de incompatibilitate reţinută în raportul de evaluare din 14 aprilie 2016 al ANI. (Decizia nr. 2327 din 7 mai 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti