Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule ce ne distruge sistemul imunitar, ci din cauza incapacităţii noastre de a distruge mizeria care ne-a invadat viaţa
15.04.2020 | Adriana STOICESCU

JURIDICE - In Law We Trust
Adriana Stoicescu

Adriana Stoicescu

Secretarul de partid, stăpânul absolut, s-a reinventat. Dar esenţa lui e în toate cele ce sunt şi e pregătit să ne ducă pe noi culmi de civilizaţie şi progres… S-a şcolit şi acum rupe câteva vorbe în engleză. Nu mai e îmbrăcat în „alain delon-ul” care îl făcea să se distingă în marea cenuşie de oameni mohorâţi. Nu mai are tradiţionala şapcă şi nici şosetele albe asortate grandios la costumul de stofă de proastă calitate. Azi e cool.

Un lucru a rămas, însă, neschimbat. Minciuna. Instituţionalizată, încremenită, perenă. Comuniştii declamau, arătând spre Rege, acuzator, „minciuna stă cu regele la masă, dar asta-i cam demult poveste…”. Azi, în democraţie, minciuna a devenit regina.

Minciuna rostogolită de zeci de ani, ipocrizia combinată cu infecţia numită pilă ne-au adus unde suntem acum. Am fugărit controlorii de bilete, dar i-am lăsat nederanjaţi pe hoţii de motorină şi vagoane. Am urlat împotriva medicilor, dar am închis ochii la fabricile de diplome, unde nici măcar pe la examene nu trebuia să treci. Am ignorat jafurile care au distrus ţara, dar ne-am lăudat peste tot că suntem corecţi.

Mizeria şi corupţia din spitale sunt opera noastră. Noi, la internare, punem singura şi cea mai importantă întrebare „cât se dă la doctor, cât la anestezist?”. Mizeria şi corupţia din instituţiile publice sunt opera noastră. Noi suntem cei care ne milogim la câte un ştab să-l angajeze pe „cumnatul băiat bun, dar fără noroc”, chit că nu are nicio şcoală. Dar, nu-i aşa, îl recomandă vocea şi talentul. Şi plicul.

Au distrus comuniştii elitele, dar noi le-am încununat munca. Noi am distrus învăţământul, cultura, cercetarea, am aruncat la gunoi tot ce înseamnă valoarea adevărată şi i-am lăsat apoi pe cei „isteţi” să-şi propulseze neamurile şi pilele şi protejaţii. Producem pe bandă rulantă golăneală, şmecherie ieftină şi combinaţii.

Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule ce ne distruge sistemul imunitar, ci din cauza incapacităţii noastre de a distruge mizeria care ne-a invadat viaţa. Vom vedea semnele salvării doar când vom înţelege că nu avem nicio şansă dacă nu suntem corecţi şi sinceri. Că trebuie să reînvăţăm să murim pentru o idee, pentru un principiu. Şi că suntem datori faţă de noi şi cei dragi nouă să facem ceva pentru amărâta asta de ţară care ne hrăneşte, înainte de o strivi prostia şi impostura.

Învierea Lui nu e, din păcate, şi învierea noastră.

Hristos a înviat!

Judecător Adriana Stoicescu
Președinte Tribunalul Timiș

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule ce ne distruge sistemul imunitar, ci din cauza incapacităţii noastre de a distruge mizeria care ne-a invadat viaţa”

  1. O lamentare mioritică, cu miasme defetiste şi teologic dogmatice venită tocmai de la cineva căruia, prin prisma atributelor afişate (judecător/preşedinte de tribunal), îi revine menirea de a stârpi cele acolo arătate sau măcar stăruință jertfelnică.

    Doar cu vorbe aruncate beletristic la momente oportune, dar precedate sau/și urmate de acte de preapușenie ale unor acțiuni vădit nefirești (e.g.a se vedea manifestul de susținere al unor poziții exprimate de o parte a membrilor CSM – aceea politizată vădit – de către ”președinții și vicepreședinții de curți de apl și tribunale), teamă mi-e că au același rost ca al unei frecții în vremea pandemiei. Ba, din contră, validează percepția societății în privința corpului judecătorilor că e mânat doar de interese meschine, divergente, fățarnice de-a dreptul, iară nu de menirea nerostită de a aduce armonia, acolo unde se ițește dihonia, de călăuză și veghetor trudnic și smerit al bunei pravile în Cetate.

    Sărbători luminate nu doar de lumnina răspândită prin ”organele” (re)convertite! V.B.

  2. Nihil sine Deo et Veritas (lui Aldous Huxley ii placea mult, si cred ca si lui Aristotel <3)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.