Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 15 aprilie 2020. UPDATE: Actele normative adoptate


16.04.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 15 aprilie 2020, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 15 aprilie 2020, potrivit unui comunicat.

I. Măsuri necesare aplicării dispozițiilor Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României
1. Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate precum și pentru reglementarea unor măsuri.
2. Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative privind măsuri de protecție socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

II. Ordonanțe de Urgență
1. Ordonanță de Urgență privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.
2. Ordonanță de Urgență pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
3. Ordonanță de Urgență privind unele măsuri privind beneficiarii de fonduri europene ca urmare a răspândirii virusului COVID-19.
4. Ordonanță de Urgență privind unele măsuri provizorii în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

III. Hotărâri
1. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Uzina Termoelectrică Midia – S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
2. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
3. Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
4. Hotărâre Hotărâre privind recunoaşterea Fundației Culturale “Vigado”ca fiind de utilitate publică.
5. Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Mircea cel Bătrân” Dâmbovița a unor imobile trecute în proprietatea publică a statului.
6. Hotărâre privind modificarea Anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului ca urmare a dării în concesiune către Compania Națională ”Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța a unor bunuri imobile aflate în concesiunea Companiei Naționale Căi Ferate „CFR” – S.A., unități aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și înscrierea în inventarul centralizat a unor bunuri din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța în urma finalizării unor lucrări de investiții.
7. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 al Regiei autonome „Imprimeria Băncii Naţionale a României”, aflată în subordinea Băncii Naţionale a României.
8. Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 858/2011 privind aprobarea finanţării din bugetul Fondului pentru mediu a Programului de dezvoltare şi optimizare a Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului şi pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 185/2011 privind stabilirea unor măsuri în vederea finanțării unor proiecte și programe din bugetul Fondului pentru mediu.
9. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al Societății Comerciale Compania Națională de Investiții C.N.I-S.A aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
10. Hotărâre pentru modificarea art. 1 din Hotărârea de Guvern nr. 1093/2013 privind declararea de interes public şi de importantă națională a Campionatului European de Fotbal 2020, precum şi a candidaturii României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final.
11. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Complexul Energetic Oltenia-S.A. aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
12. Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență.
13. Hotărâre pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuți la art. X alin. (10) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare.

IV. Memorandumuri
1. Memorandum cu tema: Stabilirea unor măsuri pentru sprijinul proiectelor mari de cercetare în domeniul sănătății.
2. Memorandum cu tema: Măsuri privind elaborarea documentelor programatice finanțate din fonduri europene 2021-2027.
3. Memorandum cu tema: Continuarea și amplificarea campaniei asumate de conștientizare și informare a populației de către autoritățile publice asupra importanței prevenției răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus -(COVID-19).
4. Memorandum cu tema: Acordarea unui ajutor de stat, pentru perioada 01.04.2020 – 31.12.2020, Societății Naționale „Aeroportul International Timișoara – Traian Vuia” – S.A., pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în baza art 107 alin.(2) lit. b) din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.

V. Note
1. Notă de informare cu tema: Sprijin pentru persoanele cele mai defavorizate prin proiectul: Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare în cadrul POAD 2018-2021.

VI. PUNCTE DE VEDERE
1. Puncte de vedere ale Guvernului referitoare la 12 propuneri legislative.
2. Puncte de vedere cu privire la 12 inițiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate.

***

Marți, 14 aprilie 2020, Guvernul a publicat lista actelor normative incluse pe agenda ședinței Guvernului din data de 15 aprilie 2020, potrivit unui comunicat.

I. Măsuri necesare aplicării dispozițiilor Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României
1. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate precum și pentru reglementarea unor măsuri.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative privind măsuri de protecție socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. Proiecte de Hotărâre
1. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Societatea Uzina Termoelectrică Midia – S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinația de locuință de serviciu și imobilelor cu destinația de locuință, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, pentru anul 2020, precum și pentru stabilirea plafonului maxim al cheltuielilor de cazare pentru închirierea locuințelor în condițiile pieței imobiliare.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiect de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Proiectul poate fi consultat aici.
5. Proiect de Hotărâre Hotărâre privind recunoaşterea Fundației Culturale “Vigado”ca fiind de utilitate publică.
Proiectul poate fi consultat aici.
6. Proiect de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Mircea cel Bătrân” Dâmbovița a unor imobile trecute în proprietatea publică a statului.
Proiectul poate fi consultat aici.
7. Proiect de Hotărâre privind modificarea Anexei nr. 16 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului ca urmare a dării în concesiune către Compania Națională ”Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța a unor bunuri imobile aflate în concesiunea Companiei Naționale Căi Ferate „CFR” – S.A., unități aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și înscrierea în inventarul centralizat a unor bunuri din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și concesiunea Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța în urma finalizării unor lucrări de investiții.
Proiectul poate fi consultat aici.
8. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 al Regiei autonome „Imprimeria Băncii Naţionale a României”, aflată în subordinea Băncii Naţionale a României.
Proiectul poate fi consultat aici.

III. Memorandumuri

1. Memorandum cu tema: Stabilirea unor măsuri pentru sprijinul proiectelor mari de cercetare în domeniul sănătății.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: Măsuri privind elaborarea documentelor programatice finanțate din fonduri europene 2021-2027.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Memorandum cu tema: Continuarea și amplificarea campaniei asumate de
conștientizare și informare a populației de către autoritățile publice asupra importanței prevenției răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus -(COVID-19).
Proiectul poate fi consultar aici.

IV. Punte de vedere
1. Puncte de vedere ale Guvernului referitoare la 12 propuneri legislative.
2. Proiecte de puncte de vedere cu privire la 12 inițiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro