Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Cătălin Predoiu: La Ministerul Justiției e o situaţie dificilă, dar sub control
15.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul muncii, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 14 aprilie 2020, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a acordat un interviu pentru Antena3, potrivit unui comunicat.

Cătălin Predoiu: „E o situaţie dificilă, dar sub control, în sensul că ne-am putut organiza astfel încât Ministerul să-şi exercite funcţiunile iar cei în cauză, colegii care au fost confirmaţi contaminaţi, să beneficieze de atenţia medicală şi asistenţa medicală necesară. S-au luat toate măsurile toate măsurile prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

Atât eu, cât şi colegii de la cabinet şi secretarii de stat, de asemenea Serviciul pentru Informaţii Clasificate, Direcţia Tehnologia Informaţiei care trebuie să asigure suportul electronic informatic pentru lucrul la distanţă şi o parte din Direcţia de Avizare care susţine celelalte ministere în procesul de elaborare legislativă vor fi prezente la lucru, dar în număr limitat, adică directorul direcţiei şi încă 2-3 persoane, însă absolut toată lumea este conectată electronic, prin mijloace de lucru la distanţă, sunt proceduri şi măsuri care au fost luate din timp în acest sens pentru astfel de situaţii, au fost doar puse în aplicare. Practic, ministerul nu-şi încetează cu nimic activitatea, exceptând faptul că nu mai sunt prezenţi fizic la birou angajaţii.

Din prima clipă noi am luat toate măsurile legale şi am făcut cererile legale în acest sens, inclusiv cu Direcţia de sănătate Publică. Posibil să fie testaţi cei din cele două direcţii şi evident au fost testate persoanele confirmate pentru că în felul ăsta s-a şi aflat şi eventual persoanele care vor veni să lucreze fizic în minister. Aşteptăm poziţia DSP dar în orice caz va proceda conform legii şi politicilor Ministerului Sănătăţii. Pot să vă mai spun că în minister sunt luate încă de o lună şi mai bine măsuri de protecţie, de igienă, se lucrează în condiţii standard, pe care le vom menţine în continuare. Starea lor de sănătate e bună, am discutat cu 3 dintre ei personal, ieri, şi au avut simptome uşoare, respectiv ieri erau asimptomatici, deci stare bună. Cu al patrulea nu am discutat încă pentru că abia aseară târziu am aflat, o să iau legătura şi cu acea persoană.”

A se vedeaMinisterul Justiției. Confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19. UPDATE: Al doilea caz confirmat. Intrare în regim de telemuncă. UPDATE: Al patrulea caz confirmat

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti