Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

Procedura de transmitere către STS a informațiilor tehnico-operaționale de interes pentru Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”


15.04.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 310 din 14 aprilie 2020, a fost publicată Procedura privind modalitatea de transmitere către Serviciul de Telecomunicații Speciale a informațiilor tehnico-operaționale de interes pentru Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”, din 31.03.2020.

Procedura are ca obiectiv stabilirea modalității prin care operatorii economici care comercializează telefoane mobile transmit către Serviciul de Telecomunicații Speciale informațiile privind capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT, precum și a modalităților de activare a acestor facilități pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat, în vederea publicării pe portalul web RO-ALERT.

Procedura presupune următoarele etape:

– Solicitarea creării contului de utilizator pe portalul web RO-ALERT de către un operator economic, furnizor de telefoane mobile

Dacă sunt întrunite toate criteriile, credențialele de acces pe portalul web RO-ALERT se trimit operatorului economic în mod automat la momentul creării contului, prin intermediul adresei de e-mail menționate în solicitare.

– Validarea contului de utilizator pe portalul web RO-ALERT

Operatorul economic confirmă primirea credențialelor de acces pe adresa de e-mail menționată în solicitare.

Parola asociată contului de utilizator se va schimba obligatoriu în termen de 30 de zile sau la prima accesare a contului. În caz contrar, contul astfel creat se va invalida automat.

– Introducerea informațiilor cu privire la telefoanele mobile comercializate

Operatorul economic accesează contul de utilizator din portalul web RO-ALERT și completează informațiile în secțiunea Formular introducere informații cu privire la telefoanele mobile comercializate, atât în limba română, cât și în limba engleză, acestea urmând să fie publicate, după validarea de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, în portalul web RO-ALERT.

Sunt permise un număr de maximum 5 modificări pe zi asupra unei înregistrări, după publicarea acesteia.

Utilizarea contului de utilizator în alte scopuri decât cele pentru care acesta este destinat este strict interzisă.

– Validarea datelor introduse de operatorii economici pe portalul web RO-ALERT

Procesul de validare realizat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale constă în verificarea datelor introduse corespunzător cerințelor și publicarea acestora pe portalul web RO-ALERT.

Termenul de validare este de 30 de zile dacă informațiile introduse trec de etapa de verificare.

În situația în care se constată erori sau informații incomplete în etapa de verificare, operatorul economic responsabil este notificat prin intermediul adresei de e-mail asociate contului său de către Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru actualizarea datelor introduse, urmând ca procesul de validare să se reia după intervenția operatorului economic.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro