Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană investighează Renfe ref. vânzarea online a biletelor de tren


28 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 28 aprilie 2023, Comisia Europeană a deschis o investigație pentru a evalua dacă Renfe ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața spaniolă a transportului feroviar de călători prin refuzul de a furniza întregul său conținut și datele în timp real către platformele concurente de emitere a biletelor, potrivit unui comunicat.

Comisia își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că Renfe ar fi putut restrânge concurența pe piața spaniolă a serviciilor de emitere online a biletelor de tren prin refuzul de a furniza platformelor terțe de emitere a biletelor cu: (i) conținut complet privind gama sa de bilete, reduceri și caracteristici; și (ii) date în timp real (înainte de călătorie, în timpul călătoriei sau după călătorie) legate de serviciile sale de transport feroviar de călători.

Comisia este îngrijorată de faptul că presupusul refuz al Renfe de a furniza acest conținut și aceste date în timp real ar putea împiedica platformele să concureze cu propriile canale digitale directe ale Renfe, în detrimentul consumatorilor.

În paralel cu inițierea procedurii, Comisia a adoptat o evaluare preliminară care rezumă principalele fapte ale cazului și identifică preocupările sale în materie de concurență. Pentru a răspunde preocupărilor Comisiei, Renfe poate prezenta acum angajamente.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică