« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Invocarea lipsei de apărare în recurs în casaţie
26.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că respectarea dispoziţiilor privind asigurarea apărării şi a exercitării dreptului la apărare nu pot constitui motive de cenzură din partea instanţei supreme în procedura căii extraordinare de atac a recursului în casaţie. În speţă, cu privire la invocarea de către inculpat a lipsei de apărare în sensul că apărătorul ales din faza de urmărire penală, numitul K., nu ar avea calitatea de avocat, instanţa supremă a considerat că această situaţie nu se referă la faza judecăţii, cu atât mai puţin la judecata în apel, când asistenţa juridică i-a fost asigurată de apărătorii aleşi L. şi M., fiind desemnaţi şi avocaţi din oficiu, obiectul recursului în casaţie fiind decizia pronunţată de curtea de apel, ca instanţă de apel. (Decizia nr. 100/RC din 20 martie 2019pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

 
Secţiuni: Drept penal, JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD