Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Invocarea necitării pentru termenul de amânare a pronunţării
21.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că invocarea ca motiv de recurs a faptului că partea nu a fost citată la data când a fost amânată pronunţarea nu se încadrează în prevederile art. 488 C. proc. civ., întrucât în calea de atac a recursului trebuie să fie deduse judecăţii critici de nelegalitate împotriva dezlegărilor instanţei. În speţă, instanţa supremă a constatat că nemulţumirea recurentului vizează faptul că nefiind citat pentru termenul din 22 ianuarie 2019, dată la care a fost amânată pronunţarea, stabilită la termenul de judecată din 15 ianuarie 2019, recurentul nu a fost prezent la deliberare, însă deliberarea nu presupune citarea şi prezenţa părţilor (art. 395 C. proc. civ.). Amânarea pronunţarii pentru data de 22 ianuarie 2019 a fost dispusă pentru a da posibilitate părţilor să depună concluzii scrise. (Decizia nr. 1388 din septembrie 2019, pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti