« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members

Hackathon pan-european pentru a dezvolta soluții inovatoare în vederea depășirii provocărilor legate de coronavirus
21.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,

Comisia Europeană, condusă de Consiliul European pentru Inovare și în strânsă colaborare cu statele membre ale UE, va găzdui un hackathon pan-european pentru conectarea societății civile, inovatorilor, partenerilor și investitorilor din toată Europa pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru provocările legate de coronavirus. Acest hackathon, condus de Consiliul European pentru Inovație, va avea loc în zilele de 24, 25 și 26 aprilie și este structurat în jurul categoriilor de probleme care au nevoie de soluții pe termen scurt în legătură cu coronavirus. Echipe și profesioniști au acceptat provocările pentru acest hackathon: “Sănătate și viață”, “Sustenabilitate în mediul de afaceri”, “Coeziune socială și politică”, “Activitate profesională la distanță și educație”, “Finanțe digitale”, în timp ce mentorii își vor oferi expertiza pentru a susține idei noi. În urma acestui apel european către învățare și creșterea comunității, Dragoș Lucian Ivan, avocat al Baroului din București, va fi îndrumător în secțiunea “Coeziune socială și politică”:
– atenuarea răspândirii știrilor false/Dezinformarea
– lupta împotriva criminalității
– identificarea victimelor traficului de persoane afectate de această criză
– asistență victimelor criminalității, în special în contextul violenței în familie
– securitatea cibernetică necesară pentru a proteja spitale, centre de cercetare, companii private și persoane deosebit de vulnerabile în acest moment la amenințările cibernetice
– protecția cetățenilor și democrație.

Comisia Europeană, în strânsă colaborare cu toate statele membre și țările asociate H2020 participante, va asigura monitorizarea celor mai bune proiecte venite din hackathonul #EUvsVirus prin noua platformă Covid European Innovation Council (EIC). Fundațiile, investitorii, furnizorii de servicii medicale (de exemplu, spitalele) vor fi, de asemenea, parte a platformei EIC Covid pentru a se asigura că cele mai bune idei sunt transformate în soluții reale pentru combaterea coronavirusului și a consecințelor acestuia.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.