Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Vaslui. Emitere ordin de protecție solicitat de tată


4 mai 2023 | David IONIȚĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
David Ioniță

David Ioniță

În fapt, agresorul, care este și fiul victimei, a dat dovadă în repetate rânduri de violență verbală și ulterior fizică față de tatăl său pe fondul consumului excesiv de alcool. în data de 23 aprilie, în urma unor discuţii contradictorii, pârâtul a dat cu piciorul în uşă şi i-a prins degetele, moment la care a sunat la poliţie. Tatăl a precizat că nu îi este teamă de fiul său, dar este de părere că trebuie făcut ceva în vederea remedierii comportamentului pârâtului. Fiul, în apărarea sa, a spus că cele relatate de către reclamant sunt aberaţii şi precizează că acesta a rămas cu o serie de probleme din cauza unui accident urmat de o comă, că se mai supără reciproc, dar nu se consideră o persoană violentă. A mai precizat că a greşit faţă de tatăl său în data de 23 aprilie, că a început discuţia verbal şi apoi l-a împins pe acesta de două ori pe pat. La acea dată consumase băuturi alcoolice, dar nu este alcoolic și doar consuma ocazional.

În calitate de sancțiune, instanța dispune emiterea ordinului de protecţie împotriva pârâtului pentru o perioadă de două luni și evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa tatălui alături de păstrarea unei distanţe de minim 50 m faţă de reclamant și domiciliul acestuia. (Hotărâre cameră consiliu nr. 415/2023 din 26.04.2023 pronunțată de Judecătoria Vaslui, cod RJ ee3e373d9)

David Ioniță
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii