Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

CEPD. Noi ghiduri privind prelucrarea datelor de sănătate și a datelor de localizare în contextul pandemiei COVID-19
22.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 21 aprilie 2020, a avut loc a douăzeci și treia sesiune Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor, organ cu personalitate juridică al Uniunii Europene, constituit în temeiul art. 68 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

În cadrul sesiunii plenare, CEPD a adoptat Ghidul cu referire la prelucrarea datelor privind sănătatea în scopuri de cercetare în contextul pandemiei COVID-19, precum și Ghidul privind geolocalizarea și alte instrumente de urmărire în contextul pandemiei COVID-19.

Ghidul privind prelucrarea datelor privind sănătatea în scopuri de cercetare are drept scop clarificarea mai multor întrebări actuale, precum: temeiul legal al prelucrăii, prelucrarea ulterioară a datelor colectate, garanțiile adecvate și exercitarea drepturilor persoanelor fizice. Mai mult, Ghidul abordează problematica transferului internațional de date privind sănătatea.

Ghidul privind geolocalizarea și alte instrumente de urmărire în contextul pandemiei COVID are drept scop clarificarea condițiilor și principiilor cu privire la utilizarea proporțională a datelor privind localizare și a instrumentelor de urmărire a indivizilor.

Andrea Jelinek, președintele CEPD: „În prezent, se fac eforturi mari de cercetare în lupta împotriva COVID-19. Cercetătorii speră să ofere rezultate cât mai rapid posibil. GDPR nu stă în calea cercetării științifice, ci, din contra, permite prelucrarea legală a datelor privind sănătate pentru a sprijini scopul de a găsi un vaccin sau un tratament pentru COVID-19 ”.

:: Ghidul nr. 3/2020 privind prelucrarea datelor de sănătate în scop de cercetare științifică în contextul pandemiei Covid-19
:: Ghidul nr. 4/2020 privind utilizarea datelor de localizare și a instrumentelor de depistare în contextul pandemiei Covid-19

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti