« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Servicii psihologice online pentru personalul Curții de Apel Alba Iulia
22.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 aprilie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia a informat că începând din această săptămână, toți angajații Curții și ai celor 19 instanțe din circumscripția teritorială, pot beneficia de suport psihologic de specialitate, oferit online de psihologul Curții de Apel Alba Iulia, potrivit unui comunicat.

În contextul actual, al măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus, prin introducerea serviciilor psihologice online la nivelul Curții de Apel Alba Iulia se dorește limitarea deplasării beneficiarilor la cabinetul psihologului din cadrul Curții de Apel Alba Iulia și, în același timp, asigurarea pentru personalul din instanțe a suportului necesar gestionării trăirilor emoţionale asociate situaţiei prezente, identificării resurselor personale în vederea depăşirii posibilelor implicaţii apărute în plan profesional, personal, familial.

Principalele activități oferite online, oricând este nevoie, de către psihologul Curții de Apel Alba Iulia, se referă la informarea și formarea profesională şi personală a angajaţilor, consiliere psihologică individuală şi de grup, cu asigurarea corespunzătoare a confidențialității datelor.

Pentru a beneficia de sprijin psihologic online, personalul, indiferent că își desfășoară activitatea în această perioadă la instanță sau de acasă, au nevoie de un laptop sau computer cu webcam și microfon, conexiune bună la internet, telefon și să completeze un formular de înscriere personalizat. Formularele de înscriere vor ajunge direct la psihologul instanţei, asigurându-se astfel confidenţialitatea datelor personale şi a întregului demers de înscriere, urmând ca data programării, ora sau alte informații de interes să fie comunicate în cel mai scurt timp posibil, direct pe adresa de email furnizată de beneficiari.

De asemenea, pentru informarea corespunzătoare a personalului au fost puse la dispoziția tuturor angajaților din instanțe informații cuprinzătoare privind serviciile online oferite de psihologul instanței, în special consilierea psihologică de grup sau individuală, după caz. Ca exemplu, despre consilierea psihologică online individuală, sunt precizate răspunsuri explicative la cele mai frecvente întrebări:

1. Ce este consilierea psihologică?

Spre deosebire de psihoterapie, consilierea psihologică presupune un demers mai directiv, cu o mai puternică componentă informaţională şi un rol în prevenţie. Ea nu implică schimbări profunde de personalitate şi se adresează celor care vor să funcţioneze mai bine în viaţa personală şi profesională. Ea presupune o intervenţie centrată pe problemă.

2. Cum se derulează şedinţele de consiliere psihologică online?

Consilierea psihologică online se bazează pe acelaşi concept ca cea individuală, faţă-n faţă, doar că foloseşte comunicarea la distanţă. Şedinţele se desfăşoară printr-un serviciu de videoconferinţă securizat, care garantează confidenţialitatea absolută a discuţiilor.

3. Care sunt avantajele unei şedinţe de consiliere psihologică individuală online?

În contextul pandemiei COVID – 19, care a provocat unele schimbări neaşteptate în vieţile noastre şi nu numai, consilierea psihologică online este binevenită.

Este un serviciu accesibil atât pentru situaţia actuală cât şi pentru viitor, eliminând deplasarea la sediul Curţii de Apel Alba Iulia şi astfel economisind timp.

4. Când avem nevoie de consiliere psihologică individuală?

Cei mai mulţi dintre noi apelăm la acest serviciu când ne confruntăm cu situaţii existenţiale critice, de natură personală sau profesională.

Consilierea psihologică este des utilizată în situaţiile de criză precum: divorţ, decesul unei persoane, pierderea sănătăţii, schimbări bruşte ce presupun o adaptare rapidă, sau în: adaptarea la noul loc de, muncă, optimizare personală, îmbunătăţirea comunicării, autocunoaştere, rezolvare de probleme, rezolvarea conflictelor, prevenirea consumului de substanţe, prevenirea violenţei, prevenirea îmbolnăvirilor

La Curtea de Apel Alba Iulia își desfășoară în prezent activitatea un psiholog ce are statut de personal contractual și deservește întreg personalul Curții de Apel Alba Iulia și al instanțelor din circumscripția teritorială. Statul de funcții al Curții de Apel Alba Iulia și al celor 19 instanțe din circumscripție cuprinde la acest moment 938 de posturi dintre care 290 de judecători, 568 de grefieri sau alt personal auxiliar de specialitate și conex, 12 de asistenţi judiciari, 41 de funcţionari publici şi 27 de posturi din categoria personalului contractual.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.