Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul Dolj intenționează derularea unui program propriu pentru asistenţă şi asigurări sociale
22.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 17 aprilie 2020, Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședință, ţinând cont de situaţia de criză sanitară şi economică actuală, de afectare a activităţii avocaţilor, a hotărât transmiterea unei solicitări către Filiala Dolj a C.A.A. în vederea aprobării şi derulării unui program propriu pentru asistenţă şi asigurări sociale, pentru membrii Filialei Dolj a C.A.A., cu respectarea disp. art. 8 şi 11 din Statutul C.A.A., sens în care urmează se identifice şi să stabilească criteriile de eligibilitate, situaţiile speciale, cum ar fi cu titlu de exemplu (familiile monoparentale, cazurile cu copii cu nevoi speciale, situaţiile în care ambii soţi sunt avocaţi), stabilirea unei perioade anterioare care să fie avută în vedere ca venit de referinţă (spre exemplu: media veniturilor solicitantului în ultimele 6 luni să nu depăşească venitul minim pe economie), indemnizaţia să fie în cuantum de 1000 lei net şi să fie acordată o singură dată pe bază de cerere şi doar celor care nu au venituri din alte surse etc.

Filiala Dolj a C.A.A. urmează să includă pe ordinea de zi a primei şedinţe propunerea Consiliului Baroului Dolj, să stabilească criteriile de eligibilitate şi situaţiile speciale, urmând a avea în vedere excedentul anual, conform art.11 din Statutul C.A.A.

De asemenea, Consiliul Baroului Dolj recomandă neacordarea (iar nu suspendarea) indemnizaţiilor către membrii Filialei Dolj a C.A.A., nu doar pe perioada stării de urgenţă, ci şi pe perioada stării de criză sanitară şi economică.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. II.1)

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.