Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Iași. Analiza respectării condiţiilor legale prevăzute la art. 139 alin. (1) lit. a)-c) din Codul de procedură penală. Cameră preliminară


19 mai 2023 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andreea Coman

Andreea Coman

Instanța de control judiciar reține că, privitor la excepțiile vizând legalitatea solicitării prelungirii/dispunerii (autorizării) prelungirii metodelor de supraveghere tehnică utilizate în cauză, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară de la prima instanţă, fără a proceda la analiza respectării dispozițiilor legale privind propunerea de prelungire a măsurilor de supraveghere tehnică, respectiv prelungirea măsurilor de supraveghere tehnică, ca metode speciale de supraveghere utilizate în cauză, a calificat excepţiile astfel invocate de către inculpat ca motive ce ţin de temeinicia probelor și nu de legalitatea acestora, în contra celor statuate prin Decizia nr. 244 din data de 6 aprilie 2017 a Curţii Constituţionale (M. Of. nr. 529 din 6 iulie 2017), parag. 63. Procedând astfel, instanţa de control judiciar constată că, prin negarea competenţei sale, în contra atribuţiilor jurisdicţionale ce-i sunt conferite prin dispoziţiile art. 342 şi următoarele din Codul de procedură penală, judecătorul de cameră preliminară nu a analizat excepţiile în discuţie. (Curtea de Apel Iași, secția penală și pentru cauze cu minori, încheierea penală nr. 40 din 21 iulie 2021, www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii