Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Articole Dreptul Uniunii Europene Opinii SELECTED

Profil de candidat – Congresul avocaților 2023

3 mai 2023 | Corina MARCU
Corina Marcu

Corina Marcu

Candidez delegat dar si la comisia de disciplina, pt ca m-au incurajat multi colegi, si pentru ca imi doresc o schimbare in bine in avocatura.

Sunt avocat de 24 de ani, iar in ultimii doi ani am participat ca delegat ales la Congresul avocatilor. Am vazut si simtit ca este nevoie sa atrag atentia avocatilor asupra unor probleme din avocatura, astfel inca m-am implicat activ in promovarea unor actiuni de stopare a cresterii taxelor avocatilor fara o justificare reala in beneficiul nostru, m-am implicat in stoparea „proiectului digitalizarii”, am adus in fata avocatilor unele probleme din congres, cum ar fi acela prin care se deleaga toate atributiile congresului catre Consiliul UNBR, dar si faptul ca delegatii reprezinta avocatii de la care au primit un vot, adica un mandat, pentru a-i reprezenta cu mandrie in votul de la Congres.

As vrea, dar cred ca asa ar trebui sa fie, ca un avocat sa nu detina mai mult decat o functie in organele profesiei, si limitat la maxim un mandat, nu cum este acum, un om in toate functiile profesiei. Avem atatia avocati profesionisi, care se daruiesc profesiei, care iubesc la fel ca mine profesia de avocat. Un avocat care profeseaza numai in avocatura de peste 20 de ani o face pentru ca iubeste profesia de avocat si libertatea si independenta dreptatii.

Delegatul la congres nu este o functie de durata, ea se „intinde” doar doua zile, dar importanta votului dat la congres rezida din statul profesiei de avocat, ”congresul este organul suprem de conducere” si asa trebuie sa ramana.

Nu trebuie sa mandatam pe nimeni sa ia decizii in locul avocatilor, trebuie sa ne aplecam asupra rapoartelor bugetului, pt ca de fapt congresul este important pentru ca aici se aproba bugetul avocaturii. Daca nu ar fi fost vorba despre buget probabil ca nu ar fi fost nevoie de congres.

Toate hotararile care privesc buna functionare a avocaturii se invart in jurul unui buget, format din taxele si contributiile noastre, si tot acest buget, sau alte activitati pentru profesie organizate cu ajutorul bugetului se voteaza la congres.

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Congresul avocatilor prin delegatii care se aleg zilele acestea in Adunarea Generala Ordinara a Avocatilor din Bucuresti a luat nastere ca urmare a reorganizarii Uniunii Nationale a Avocatilor din Romania fosta U.A.R., cand organele profesiei au modificat Statutul profesiei de avocat dar si Legea de organizare 51/1995, modificand U.A.R. in U.N.B.R adica Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Decizia a fost luata intrucat la U.A.R. se intampla an de an sa nu fie cvorum la Adunarile Generale si astfel activitatea bugetara a profesiei de avocat nu putea fi votata.

In loc ca organele profesiei de avocat de atunci, dar si de acum, sa gaseasca solutii si proiecte prin care sa atraga si sa implice avocatii in interiorul profesiei, au gasit varianta de a indeparta si mai mult avocatii de implicarea in interiorul profesiei si in crestearea gradului de incredere a avocatilor in randul societatii.

Asa am ajuns si eu sa ma implic si sa caut raspunsuri in interiorul profesiei, atunci cand an de an mi s-a cerut votul in directia delegatilor care ar fi trebuit sa ma reprezinte la Congress, dar niciodata nu am avut ocazia sa primesc ceea ce imi doream de la delegatul pe care eu il trimiteam prin votul meu la Congres.

Avocat Corina Marcu

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership  
 

© 2003-2024 JURIDICE.ro
Despre noi  Website map  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri