Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

ÎCCJ confirmă pentru DEXION ROMÂNIA reprezentată de NICULEASA LAW FIRM problema prețurilor de transfer


3 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DEXION ROMÂNIA reprezentată de NICULEASA LAW FIRM prin avocat Mădălin-Irinel Niculeasa și Avocat Andreea-Mădălina Gheorghișan a obținut confirmarea Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la metoda prețurilor de transfer folosită în cursul firesc al activității economice.

Problema Prețurilor de Transfer soluționată de ÎCCJ a privit atât măsura în care se poate schimba societatea testată (în loc de distribuitor să fie o societatea producătoare) dar și raportul dintre comparabila externă vs. Comparabila internă, în sensul de a se stabili care comparabilă are întâietate atunci când există date și informații pentru a constitui comparabila internă.

Din probele administrate în cauză a rezultat că nu au existat diferențe între cum DEXION a vândut produsele către afiliați și cum a vândut produsele către nonafiliați. Expertiza tehnică a presupus cunoștințe avansate în acest domeniu particular, care să sprijine instanța cu privire la chestiunile de fapt antamate.

Litigiul soluționat pe parcursul a cinci ani de zile, privitor la o problematică particulară în piața fiscală din România inclusiv din perspectiva complexității dosarului de transfer, s-a finalizat prin confirmarea regimului fiscal adoptat de contribuabil de către Instanța Supremă, soluția fiind definitivă, consecințele deciziei ÎCCJ fiind un reper pentru comportamentul fiscal ulterior al contribuabilului.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii