Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

NNDKP câștigă două premii „2022 Deal of the Year” la gala anuală CEE Legal Matters


3 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a câștigat două premii „Deal of the Year” pentru anul 2022 la gala premiilor CEE Deals of the Year Awards organizată de CEE Legal Matters, una dintre publicațiile juridice de top la nivel regional. Evenimentul a avut loc pe 25 aprilie 2023, la Istanbul, și a reunit reprezentanți ai celor mai puternice și performante case de avocatură din Europa Centrală și de Est.

NNDKP a primit distincțiile „Deal of the Year” pentru asistența acordată în două tranzacții distincte în România și Bulgaria.

„Suntem bucuroși să primim premiul pentru tranzacția anului 2022 în România, distincție ce ne onorează și ne confirmă contribuția adusă prin experiență și profesionalism la dezvoltarea pieței de energie din România. Proiectul este unul de pionierat, cu o natură complexă, luând în considerare noutatea aspectelor juridice pe care le-a presupus, ce au necesitat adaptabilitate și soluții inovatoare. Această reușită nu ar fi fost posibilă, însă, fără încrederea pe care ExxonMobil ne-a acordat-o, ce a stat la baza unei colaborări de succes de peste un deceniu. Felicitări întregii echipe NNDKP implicate în proiect, precum și colegilor avocați ce au reprezentat cumpărătorul”, a declarat Ruxandra Bologa, Partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Energie și Resurse Naturale și Corporate/M&A a NNDKP.

„Semnificația tranzacției Exxon a fost, în cele din urmă, imposibil de ignorat de către juriul format din două comisii de selecție, deși lista de proiecte din acest an a fost cea mai competitivă de până acum. Felicitări echipei NNDKP pentru rolul esențial  pe care l-a avut în realizarea acestei tranzacții și așteptăm cu nerăbdare să scriem despre viitoare tranzacții ale firmei sau chiar să sărbătorim câștigarea unor premii similare”, a declarat Radu Cotarcea, Redactor-Șef al CEE Legal Matters.

Tranzacția anului în România

Pe plan național, distincția a revenit NNDKP pentru activitatea echipei în tranzacția prin care ExxonMobil, una dintre cele mai mari companii internaționale de petrol și gaze cotate la bursă, a vândut către Romgaz participația de 50% deținută în cadrul perimetrului offshore Neptun Deep din Marea Neagră. NNDKP a asistat ExxonMobil în toate fazele tranzacției, gestionând toate aspectele juridice pe care le-a implicat proiectul de exit.

Echipa NNDKP a fost coordonată de către Ruxandra Bologa, partener și unul dintre coordonatorii practicilor de Energie și Resurse Naturale și Corporate/M&A, și i-a inclus pe Mirela Preda (Counsel, Energie), Emanuel Flechea (Asociat Manager, Energie), Adina Chilim-Dumitriu (Partener, PPP și Achiziții Publice), Alexandru Aman (Counsel, PPP și Achiziții Publice), Georgeta Dinu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE), Anca Diaconu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE) și Roxana Ionescu (Partener, Dreptul Mediului).

Vânzarea este una dintre cele mai importante tranzacții M&A de pe plan local din sectorul energetic, ce a remodelat sectorul de petrol și gaze naturale din România.

Tranzacția anului în Bulgaria

Pentru jurisdicția bulgară, NNDKP a obținut premiul „Deal of the Year” pentru asistența acordată în tranzacția prin care BioIVT, un furnizor global de top de modele și servicii de cercetare cu valoare adăugată pentru descoperirea și dezvoltarea de medicamente, a achiziționat Fidelis Research, cu prezență și în România.

Echipa NNDKP a fost coordonată de Gabriela Cacerea, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A, și i-a inclus pe Mădălina Pancă (Counsel, Corporate/M&A), Anca Diaconu (Partener, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE), Mihai Fifoiu (Asociat Senior, Corporate/M&A) și Oana Popescu (Asociat, Concurență, Ajutor de stat și Drept UE).

Alături de NNDKP, de partea cumpărătorului au mai fost implicate în tranzacție alte patru firme de avocatură membre ale rețelei juridice regionale SEE Legal: Boyanov & Co (Bulgaria), Divjak Topic Bahtijarevic & Krka (Croația), BDK Advokati (Serbia) și Kolcuoglu Demirkan Kocakli (Turcia). NNDKP este unul dintre membrii fondatori ai SEE Legal, ce reunește zece case de avocatură de top cu activitate în doisprezece jurisdicții din Europa de Sud Est.

CEE Legal Matters este principala sursă de știri și informații despre avocați și industria juridică din Europa Centrală și de Est. Lansate în 2017 de către CEE Legal Matters, premiile CEE Deals of the Year recunosc cele mai mari, importante și impresionante tranzacții din Europa Centrală și de Est, precum și cele mai puternice case de avocatură și avocații ce contribuie la finalizarea cu succes a acestora.

Finaliștii pentru premiile CEE Deals of the Year au fost selectați de un panel de experți juridici din fiecare țară, câștigătorii fiind desemnați de un al doilea grup de specialiști cu experiență regională larg recunoscută. Tranzacțiile supuse analizei juriului au fost încheiate în anul 2022, în 22 de jurisdicții din întreaga regiune.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii