Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Mesajul Președintelui CCR, Marian Enache, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei


3 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 3 mai 2023, Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei (ONU), a transmis următorul mesaj: „În fiecare an, de trei decenii, în data de 3 mai, se celebrează Ziua mondială a libertăţii presei, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991.

Această zi ne oferă prilejul de a marca, deopotrivă, importanța și aprecierea pentru munca profesioniștilor din mass-media, dar și reînnoirea angajamentului de a ne asigura că presa este și va rămâne independentă.
Libertatea presei este o valoare fundamentală și o garanție a democrației, a justiției, a libertății de exprimare și a respectării drepturilor omului.

În întreaga lume, este nevoie ca libertatea presei și, implicit, libertatea de informare și libertatea de exprimare să fie respectate, protejate, apărate și promovate. Atât jurnalismul independent, cât și continuarea demersurilor pentru combaterea cenzurii, dezinformării și a oricăror acțiuni de intimidare și de afectare a libertății presei sunt și trebuie să rămână obiective permanente ale comunității internaționale.

De asemenea, trebuie sprijinit și întărit rolul esențial al jurnaliștilor de a informa corect, obiectiv și în timp real societatea, prin asigurarea accesului la informație și o protecție mai bună a acestui drept.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii