« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

UNBR intenționează să constituie un instrument financiar de tip IFN, cu scopul de a susține dezvoltarea formelor de exercitare a profesiei
24.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

UNBR a dat publicității astăzi, 24 aprilie 2020, un extras din minuta Comisiei Permanente din 23 aprilie 2020. Textul integral:

Prelungirea stării de urgență cu încă o lună sugerează că anumite reguli restrictive vor continua și ulterior. Prin urmare, în cadrul Comisiei Permanente s-a decis analizarea posibilității amânării Congresului Avocaților din luna iunie pentru o dată ulterioară. Această dată va fi propusă cu luarea în considerare a restricțiilor privind adunările publice care depășesc un anumit număr de persoane.

De asemenea, s-a pus în discuție ca filialele Casei de Asigurări a Avocaților, împreună cu barourile, să adopte programe de sprijinire a avocaților pentru atenuarea dificultăților economice care vor continua să fie resimțite și după ce starea de urgență va lua sfârșit. În procesul de aprobare se vor avea în vedere criterii uniforme care să aibă la bază echilibrul bugetar, nevoia reală de sprijin, echitatea si evitarea discrepanțelor dintre filiale în procesul de acordare a unor astfel de ajutoare.

Ca măsură de perspectivă, cu scopul de a susține dezvoltarea formelor de exercitare a profesiei, Comisia Permanentă a mandatat Președintele UNBR să facă demersuri pentru constituirea unui instrument financiar de tip IFN (instrument financiar nebancar). Măsura înființării și Regulamentul de funcționare al acestuia vor fi propuse în cadrul Congresului Avocaților.

În legătură cu recenta OUG 53/2020, s-a stabilit ca în Ordinul de aprobare a procedurii de implementare a ordonanței să fie menționat că barourile se vor implica în acest demers. Vor elibera adeverințe privind calitatea de avocat a celor interesați să depună cereri de sprijin la agențiile teritoriale pentru plăti şi inspecție socială.

Următoarea ședință a Comisiei Permanente a fost convocată pentru joi, 30 aprilie 2020. La dezbaterile prin videoconferință vor participa și membrii Consiliului de administrație al CAA.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.