Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Retragerea parțială a finanţării nerambursabile. Instanța competentă


5 mai 2023 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul unui raport juridic litigios născut în temeiul unui contract de finanţare nerambursabilă prin care un spital județean de urgență a beneficiat de fonduri acordate de Uniunea Europeană, cererea de chemare în judecată vizând contestarea actelor administrative prin care s-a dispus retragerea parţială a finanţări, prin aplicarea unei corecţii financiare cu titlu de sancţiune stabilită în sarcina Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, se soluționează conform art. 10 alin. 11 din Legea nr. 554/2004 („cererile privind actele administrative care au ca obiect sume reprezentând finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene se soluţionează potrivit criteriului valoric, iar cererile care au ca obiect acte administrative neevaluabile se soluţionează potrivit rangului autorităţii, conform prevederilor alin. 1″.), și nu prin  raportare la art. 10 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 554/2004, prin luarea în considerare a rangului de autoritate centrală a organului emitent al actului administrativ atacat, fără a ţine cont de regula specială aplicabilă litigiilor vizând fondurile acordate de Uniunea Europeană. (Decizia nr. 5725 din 25 noiembrie 2022, pronunțată de Secția de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina Matei, SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii