Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

CJUE. Sedințele de audiere a pledoariilor preconizate a se relua din 25 mai 2020
27.04.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Comunicare profesională, Content, Covid 19 Legal React, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 27 aprilie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a informat că, în conformitate cu măsurile de izolare adoptate de autoritățile publice din Luxemburg și din țările limitrofe, instituția a introdus începând cu 16 martie 2020 un mod de funcționare bazat pe munca la domiciliu generalizată, având ca obiectiv prioritar să protejeze sănătatea persoanelor și să contribuie la combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat.

Grație unei adaptări a organizării sale interne și tehnologiilor de muncă la distanță, instituția a asigurat menținerea activității sale jurisdicționale cu 106 cauze soluționate și cu 29 de concluzii prezentate de la 16 martie. Având în vedere restricțiile de deplasare aplicabile atât în Luxemburg, cât și în majoritatea statelor membre, a fost totuși necesară amânarea ședințelor de audiere a pledoariilor ale Curții de Justiție și ale Tribunalului.

În considerarea măsurilor sanitare și a scenariilor de reluare a activității adoptate de autoritățile publice, în particular în Luxemburg, modul de funcționare a instituției va cunoaște o evoluție începând cu 25 mai.

Se va menține în principiu munca la domiciliu generalizată. Această decizie este conformă recomandării formulate de autoritățile statului-gazdă și care constă, pentru administrații și pentru întreprinderi, în promovarea muncii la distanță de-a lungul ieșirii din izolare. Aceasta ia deopotrivă în considerare nivelul de activitate ridicat care poate fi asigurat la distanță la ora actuală.

Pe de altă parte, dacă condițiile o permit, s-a decis să se facă din nou posibilă organizarea ședințelor de audiere a pledoariilor în perioada cuprinsă între 25 mai și 15 iulie 2020.

Această reluare va fi însoțită de instituirea protocoalelor de igienă și de distanțare socială care permit asigurarea protecției sanitare a tuturor persoanelor implicate în organizarea și în desfășurarea ședințelor. În particular, reprezentanții părților în cauză vor primi în acest scop explicații detaliate din partea grefelor celor două instanțe.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene se adaptează astfel cu precauție la evoluția contextului legat de pandemia coronavirusului. Prin reluarea preconizată a ședințelor de audiere a pledoariilor, ea creează toate condițiile pentru garantarea unei complete continuități a serviciului public oferit justițiabilului european, în același timp protejându – și personalul și contribuind la obiectivele de sănătate publică de combatere a pandemiei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti