Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

ANP. Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Penitenciar Rahova devine secție pentru deținuții infectați cu COVID-19


27.04.2020 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Duminică, 26 aprilie 2020, Administrația Națională a Penitenciarelor a informat că, dată fiind evoluția în dinamică a contextului epidemiologic actual, pentru a gestiona eventuale cazuri COVID-19, cu simptomatologie medie sau severă, din rândul persoanelor private de libertate, pe durata menținerii stării de urgență, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, unitatea sanitară cu secție de boli infecțioase desemnată să coordoneze îngrijirile medicale pentru pacienții identificați în acest context epidemiologic, potrivit unui comunicat.

Secția Anestezie și Terapie Intensivă indicată dispune de 16 paturi pentru gestionarea pacienților. Secţia are în dotare 2 aparate de ventilaţie mecanică, în cursul săptămânii viitoare urmând a prelua, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice.

Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare.

Prin această nouă amenajare, se asigură protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei, fiind respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 489/2020 din 23 martie 2020 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente (AP-IE/RE).

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti