Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Unele măsuri în domeniul industriei media și al comunicațiilor electronice, determinate de răspândirea COVID-19
28.04.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial nr. 340 din 27 aprilie 2020, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 56/2020 privind unele măsuri provizorii în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Au fost adoptate următoarele măsuri provizorii:

– Titularii licențelor de emisie și ai licențelor de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru sunt scutiți de la plata tarifului de utilizare a spectrului pentru anul 2020 (prin derogare de la prevederile art. 62 din Legea audiovizualului nr. 504/2002).

Titlurile de creanță emise în cursul anului 2020 pentru individualizarea cuantumului tarifului de utilizare a spectrului se desființează prin decizia Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

* Titularii licențelor de emisie și/sau ai licențelor de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru care au achitat tariful de utilizare a spectrului potrivit titlurilor de creanță emise înainte de data intrării în vigoare a OUG pot beneficia, la cerere, de restituirea sumelor achitate.

– Termenul de plată a tarifului de utilizare a spectrului datorat de titularii licențelor de utilizare a frecvențelor radio (în temeiul art. 30 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice) stabilit în titlurile de creanță emise pentru primul trimestru al anului 2020 potrivit Deciziei președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectrului este de 31 octombrie 2020.

* Titularii licențelor de utilizare a frecvențelor radio care au achitat tariful înainte de data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, pot beneficia, de asemenea, de restituirea sumelor achitate.

– În anul 2020, din disponibilitățile înregistrate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, reprezentând excedent din anii anteriori, suma de 700.000 mii lei se virează la bugetul de stat, în contul de venituri al bugetului de stat la capitolul 41 „Alte operațiuni financiare”, la o poziție distinctă, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a OUG.

– De asemenea, prin OUG nr. 56/2020 a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (anexa 1).

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.