Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificarea Regulamentului de procedură al Comisiei
29.04.2020 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu 

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria LI 127/1 din 22 aprilie 2020, a fost publicată Decizia (UE, Euratom) 2020/555 a Comisiei din 22 aprilie 2020 de modificare a regulamentului său de procedură.

Regulamentul de procedură al Comisiei se modifică după cum urmează:

1.La articolul 5 alineatul (2) se adaugă următorul paragraf:

În circumstanțe excepționale, în cazul în care unii membri ai Comisiei sau toți membrii acesteia se află în imposibilitatea de a participa personal la o reuniune a Comisiei, președintele îi poate invita să participe prin intermediul unor sisteme de telecomunicații care să permită identificarea și participarea lor efectivă.

2.La articolul 7 se adaugă următorul paragraf:

Atunci când președintele recurge la articolul 5 alineatul (2) al doilea paragraf, membrii Comisiei care participă la deliberări prin intermediul sistemelor de telecomunicații prevăzute la paragraful menționat sunt considerați prezenți în scopul cvorumului.

3.La articolul 10 se adaugă următorul alineat:

(4) Atunci când președintele recurge la articolul 5 alineatul (2) al doilea paragraf, persoanele menționate la alineatele (1)-(3) de mai sus pot participa la reuniuni prin intermediul sistemelor de telecomunicații prevăzute la paragraful menționat.

(4) La articolul 17 alineatul (1) se adaugă următorul paragraf:

Atunci când președintele recurge la articolul 5 alineatul (2) al doilea paragraf și atunci când circumstanțele împiedică semnarea notei de sinteză, acordul scris expres al președintelui și cel al secretarului general al Comisiei pot înlocui, în mod excepțional, semnătura fiecăruia dintre ei și se atașează la această notă.

Prezenta decizie intră în vigoare la 23 aprilie 2020.

Consilier Juridic Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.