Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Drepturi salariale judecători. Competența teritorială
01.06.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că acțiunea având ca obiect recalcularea indemnizaţiilor de încadrare pentru judecători este o acțiune ce izvorăşte din raportul de activitate al judecătorilor, așadar este un litigiu de dreptul muncii, competența stabilindu-se conform art. 1, art. 231, art. 278 alin. 2, art. 266, art. 269 din Codul muncii, ultimul coroborat cu art. 208 din Legea dialogului social nr. 62/2011 (conflictele individuale de muncă se soluţionează în primă instanţă de către tribunal). În speță, instanța supremă, în soluționarea regulatorului de competență, a stabilit că cererea reclamanţilor, judecători la Judecătoria Bistriţa și Judecătoria Năsăud, este de competența Tribunalului Mureș, secţia de litigii de muncă şi asigurări sociale. (Decizia nr. 673 din 6 februarie 2020, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti