Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Vrancea. După o nuntă și-a incendiat casa


9 decembrie 2022 | Ștefania-Elena VASILE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Creepy cases, Drept penal, Next, SELECTED
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, în timpul efectuării unor lucrări de modernizare a unui grajd, care au fost transformate în două camere de locuit, inculpatul a recurs la acte de violență, amenințări că va da foc anexei și spunea că soția și copiii nu au niciun drept de proprietate. În cadrul unei nunți, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, în cantități excesive. Dimineața, când s-a întors acasă, inculpatul s-a dezbrăcat de maieu, pe care l-a stropit cu benzină, i-a dat foc și l-a aruncat în podul anexei, declanșând un incendiu violent. Inculpatul a strigat membrilor familiei „ ieșiți afară că luați foc, ieșiți afară că ardeți ca șobolanii”, și râzând, a mai afirmat: „vreți acte? luați acte.” Rezultatul letal periculos, nu s-a produs datorită intervenției pompierilor, însă inculpatul, după declanșarea incendiului, a părăsit domiciliul, fără a lua vreo măsură de limitare a efectelor.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de distrugere și tentativă de omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere modalitatea concretă de săvârșire a faptei, gravitatea deosebită  a acesteia dată atât de rezultatul produs dar și pericolul creat  pentru persoanele care locuiesc în apropriere, antecedența penală care evidențiază o periculozitate  a inculpatului.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul este condamnat la 3 ani și 83 de zile de închisoare și o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 2 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 alineatul (1) litera a) și b).

Decizia penală nr.152 din 2018, Tribunalul Vrancea, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică