Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență Arion Green Felix în achiziția complexului de birouri Global City
04.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O echipă integrată de consultanți specializați în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias a acordat asistență societatii Arion Green Felix pentru achiziția complexului de birouri Global City din Pipera, de la Global City Business Park, la finalul lunii aprilie.

Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România: ”Finalizarea acestei tranzacții este una importantă pentru piața de M&A care și-a încetinit evoluția, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19.  Anul începuse cu un număr mare de tranzacții aflate în diferite faze de negociere, o parte din ele le-am finalizat cu succes iar altele au fost amânate din cauza incertitudinilor create de aceasta criză globală. Este însă un semnal că, deși condițiile de piață sunt neobișnuite, există investitori în căutare de oportunități și sectoare mai mult sau mai puțin rezistente la criză.”

PwC România și D&B David și Baias au acordat asistență financiară, fiscală și juridică cumpărătorului pe tot parcursul tranzacției. Serviciile noastre au inclus due diligence pe toate cele trei paliere, precum și asistență în redactarea și negocierea documentelor tranzacției. Tranzacția a fost finalizată săptămâna trecută.

Georgiana Bălan, Liderul Departamentului de Real-Estate din cadrul D&B David și Baias: „Ne bucurăm că am reușit să încheiem în această perioadă una dintre cele mai mari tranzacții din sectorul de real-estate de pe piața românească. Este, totodată, cea mai mare tranzacție în cadrul căreia D&B David și Baias a oferit asistență juridică în ultimul an. Succesul acestui proiect s-a bazat pe colaborarea excelentă dintre echipele implicate și pe promptitudinea colegilor din diverse arii de practică, care au răspuns în termene extrem de scurte la probleme sensibile ridicate de client.”

Echipa PwC România a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Diana Coroabă, Partener, Andreea Bistriceanu, Senior Manager, Inge Abdulcair, Director, Monica Ardelean, Tax Manager și Oana Dusu și Ramona Curta, Senior Associates.

Din partea D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, au fost implicați Anda Rojanschi, Partener, Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator și Lider al Echipei de Real Estate, Romana Petre, Avocat Senior, Alice Spridon și Carmen Crețu, Avocați Colaboratori, Iulian Ursache și Larisa Jurcă, Avocați Juniori.

Tranzacția a beneficiat și de implicarea colegilor din PwC Grecia și a casei de avocatură A.S. Papadimitriou & Partners, una dintre cele mai reputate firme de avocatură din Grecia.

Complexul Global City din Pipera cuprinde două imobile de birouri de Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 55.000 de metri pătraţi.

Vânzătorul a fost asistat de Patriciu SCA, echipa fiind coordonată de Șerban Patriciu, Managing Partner.

Despre PwC 

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie.

Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre D&B David și Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, fiind integrată în rețeaua internațională de societăți de avocatură corespondente ale PwC, ce include peste 2.500 de avocați din 85 de jurisdicții. Astfel, D&B beneficiază deopotrivă de expertiză locală aprofundată și de o perspectivă internațională.

D&B este recunoscută și recomandată de Ghiduri internaționale independente precum Chambers & Partners, Legal 500, IFLR 1000 și Best Lawyers, fiind situată în vârful clasamentelor privind societățile de avocatură din România în ariile de practică Drept Corporatist – Fuziuni & Achiziții (M&A), Concurență & Practici Anticoncurențiale, Drept Fiscal și altele.

Pe piața locală, D&B împreună cu PwC acordă servicii clienților din România și Republica Moldova, prin intermediul rețelei de 5 birouri PwC situate în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Chișinău.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti