Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Titus Corlățean a participat la reuniunea online a Comisiei Permanente a APCE
05.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 mai 2020, senatorul Titus Corlățean a participat la reuniunea online a Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), potrivit unui comunicat.

Titus Corlățean a luat cuvântul în cadrul dezbaterii de actualitate pe tema răspunsului statelor membre ale Consiliului Europei în fața pandemiei COVID-19 din perspectiva respectării drepturilor omului, democrației și statului de drept. În expunerea sa, senatorul Corlățean a arătat că Parlamentul României, în virtutea rolului său constituțional, a încuviințat două decrete ale Președintelui României privind instituirea stării de urgență. A evidențiat, în acest context, că Legislativul român își îndeplinește în mod activ obligația de a veghea îndeaproape asupra măsurilor luate de Guvern în timpul stării de urgență, astfel încât restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor să respecte principiul proporționalității înscris în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și în protocoalele sale adiționale.

În context, și-a exprimat profunda preocupare față de încălcarea de către autoritățile de la București a dreptului la informație al cetățenilor și la libertate de exprimare prin decizia abuzivă de a închide funcționarea în ansamblu a unor publicații online în absența unei notificări prealabile a eliminării conținutului considerat inadecvat. A menționat totodată că, ulterior încetării stării de urgență, sunt necesare evaluări cuprinzătoare din partea APCE cu privire la compatibilitatea măsurilor luate de statele membre ale Consiliului Europei cu prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului și, în baza acestor evaluări, sunt așteptate recomandări ferme în atenția autorităților naționale.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.