Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Titus Corlățean a participat la reuniunea online a Comisiei Permanente a APCE
05.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 mai 2020, senatorul Titus Corlățean a participat la reuniunea online a Comisiei Permanente a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), potrivit unui comunicat.

Titus Corlățean a luat cuvântul în cadrul dezbaterii de actualitate pe tema răspunsului statelor membre ale Consiliului Europei în fața pandemiei COVID-19 din perspectiva respectării drepturilor omului, democrației și statului de drept. În expunerea sa, senatorul Corlățean a arătat că Parlamentul României, în virtutea rolului său constituțional, a încuviințat două decrete ale Președintelui României privind instituirea stării de urgență. A evidențiat, în acest context, că Legislativul român își îndeplinește în mod activ obligația de a veghea îndeaproape asupra măsurilor luate de Guvern în timpul stării de urgență, astfel încât restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor să respecte principiul proporționalității înscris în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și în protocoalele sale adiționale.

În context, și-a exprimat profunda preocupare față de încălcarea de către autoritățile de la București a dreptului la informație al cetățenilor și la libertate de exprimare prin decizia abuzivă de a închide funcționarea în ansamblu a unor publicații online în absența unei notificări prealabile a eliminării conținutului considerat inadecvat. A menționat totodată că, ulterior încetării stării de urgență, sunt necesare evaluări cuprinzătoare din partea APCE cu privire la compatibilitatea măsurilor luate de statele membre ale Consiliului Europei cu prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului și, în baza acestor evaluări, sunt așteptate recomandări ferme în atenția autorităților naționale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti