Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale

Apel de selecție pentru asistenți judiciari desemnați de Confederația Patronală Concordia


5 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Confederația Patronală Concordia promovează activ principiile statului de drept și sprijină orice demers ce are ca scop asigurarea unei instanțe independente și imparțiale, instituită de lege.

Conform prevederilor legale, confederațiile patronale și sindicale reprezentative la nivel național au dreptul de a desemna candidați pentru posturile de asistenți judiciari, care ulterior sunt numiți în funcție de Ministerul Justiției.

Asistenții judiciari au o contribuție semnificativă în activitatea completurilor de judecată în litigiile privind conflictele de muncă și asigurări sociale.

Prezența unor asistenți judiciari bine pregătiți și profesioniști este foarte importantă în activitatea completurilor de judecată, căci aceștia pot aduce plus valoare nu doar în calitatea hotărârilor judecătorești, prin asigurarea unui proces echitabil, în interesul societății și al participanților la procedurile judiciare, ci și în celeritatea soluționării conflictelor de muncă.

Ne dorim și facem eforturi ca, prin propunerile de asistenți judiciari pe care Confederația Patronală Concordia, în calitate de partener de dialog social, le înaintează prin Consiliul Economic și Social către Ministerul de Justiție, să contribuim la echilibrul între dreptul părților la o instanță independentă și imparțială și o procedură judiciară cât mai rapidă.

Am lansat un apel public de selecție de candidați pentru posturile de asistenți judiciari pe care Concordia îi va desemna în perioada următoare.

Procesul de evaluare și selecție a candidaților se va derula în etape succesive:

1. Perioada de depunere a candidaturilor: 28 aprilie – 10 mai 2023

– Candidații interesați își pot depune candidatura, menționând județul pentru care candidează, alături de documente de suport (CV, copii diplome de studii, documente doveditoare pentru vechimea in funcții juridice, cazier fiscal, cazier judiciar), pe adresa asistenti.judiciari@confederatia-concordia.ro

– Mandatele de asistenți judiciari ce pot fi desemnați de Confederația Patronală Concordia se află în următoarele județe: Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, București, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova,  Sălaj, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea.


2. Etapa I de evaluare (eliminatorie) – Comisia de avizare și selecție a candidaților pentru funcțiile de asistenți judiciari va analiza dosarele candidaților din perspectiva îndeplinirii condițiilor impuse de lege (HG 616/2005) – ex: licență în drept, vechime de 5 ani în funcții juridice, fără antecedente penale și fără cazier fiscal

3. Etapa II de evaluare – candidații selectați în etapa I vor parcurge un test grilă de verificare a cunoștințelor de dreptul muncii și asigurări sociale, pe baza bibliografiei recomandate. Punctajul minim pentru declararea unui candidat ADMIS este de 70 puncte (nota 7).

4. Etapa III de evaluare – candidații care promovează etapa II de evaluare vor participa la un interviu pentru evaluarea suplimentară a competențelor profesionale.

5. Perioada de finalizare a dosarelor – candidații declarați admiși după parcurgerea tuturor etapelor de selecție pentru funcția de asistenți judiciari vor fi contactați pentru completarea dosarelor cu documentele necesare avizării în Consiliul Economic și Social.

Dosarul complet trebuie să includă următoarele documente:

– copie după certificatul de naștere și certificatul de căsătorie;

– copie după buletin/cartea de identitate. În cazul candidaților care aplică pentru alt județ decât cel de reședință, este necesară dovada rezidenței (viză de flotant valabilă în județul pentru care aplică)

– copie după diploma de studii juridice;

– copie după actul doveditor al vechimii în funcții juridice;

– cazier judiciar, în original;

– cazier fiscal, în original;

– curriculum vitae și declarația candidatului de acceptare a funcției de asistent judiciar;

– recomandarea organizației care a desemnat candidatul (opțional, la depunerea candidaturilor, candidații pot prezenta recomandări profesionale pentru activitatea anterioară)

Detalii disponibile pe pagina de internet a Confederației Patronale Concordia – Apel de selecție pentru asistenți judiciari desemnați de Confederația Patronală Concordia – Confederația Patronală Concordia

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii