Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Ministerul Justiției. Informare ref. măsurile luate pentru prevenirea și limitarea efectelor pandemiei
06.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 6 mai 2020, Ministerul Justiției a dat publicității o informare publică privind măsurile luate pe zona sa de competență pentru prevenirea și limitarea efectelor pandemiei.

Măsurile luate atât la nivelul Ministerului Justiției, al instituțiilor subordonate, cât și al instanțelor, în urma hotărârilor de recomandare adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii, au fost luate în scopul prevenirii și limitării contaminărilor, al asigurării echipamentelor necesare protejării salariaților instituțiilor, magistraților, grefierilor, personalului de specialitate și nu în ultimul rând a cetățenilor care au intersectat activitatea instituțiilor, instanțelor și parchetelor, al limitării și prevenirii riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și al desfășurării activității în condiții propice.

Principalul risc de contaminare pe zona de competență directă și indirectă a Ministerului Justiției în condițiile pandemiei a constituit-o situația Administrației Națională a Penitenciarelor, instituție care prin natura ei găzduiește grupuri mari de persoane vulnerabile în cazul unei contaminări propagate în masă cu rapiditate. De aceea, primele măsuri, chiar înainte de declararea stării de urgență, au vizat protecția deținuților și a angajaților acestei instituții. Din același motiv, performanța de a parcurge această perioadă dificilă de aproximativ 2-3 luni de pandemie fără un singur deținut contaminat și doar cu câteva cazuri, sub 10, de angajați contaminați, la un efectiv total cumulat de zeci de mii de persoane, reprezintă o performanță notabilă, rezultatul unui management profesionist și dedicat, dar și al unei colaborări strânse cu angajații, sindicatele, și nu în ultimul rând cu colonia de deținuți, cu care s-a comunicat permanent, rezultatul fiind un grad cvasitotal de acceptare fără incidente a măsurilor luate pentru propria protecție sanitară.

:: Informarea este disponibilă aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti