Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

David Sassoli: Criza a agravat dezechilibrul dintre regiunile europene, iar planul de redresare trebuie să contribuie la reducerea acestui decalaj
07.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 6 mai 2020, David Sassoli, președintele Parlamentului European, a susținut următoarele declarații: „Acum este momentul să fim îndrăzneți și ambițioși cu privire la acțiunile sprijinite de bugetul UE. Parlamentul dorește să fie un actor-cheie al acestui proces, împreună cu alte instituții, pentru a contribui la transformarea bugetului în cel mai bun instrument menit să sprijine economia europeană și cetățenii săi. Trebuie să se ajungă urgent la un acord cu privire la planul de redresare și la următorul buget multianual.

Deputații au stabilit obiective foarte ambițioase înainte de actuala criză. Nu este momentul acum să ne diminuăm ambițiile și să acceptăm un plan și un buget care să nu fie la înălțimea provocărilor viitoare.

Pachetul de redresare trebuie să fie semnificativ și să aducă valoare adăugată, și trebuie de asemenea integrat într-un CFM puternic. Nu trebuie uitate investițiile pe termen lung și obiectivele strategice. Criza a agravat dezechilibrul dintre regiunile europene, iar planul de redresare trebuie să contribuie la reducerea acestui decalaj.

Trebuie să punem acum la dispoziție mijloacele necesare statelor membre, companiilor și lucrătorilor afectați. Aceste acțiuni nu trebuie întârziate.

În calitate de autoritate bugetară, Parlamentul European trebuie să fi implicat în elaborarea planului de redresare. De asemenea, vom analiza cu atenție propunerea revizuită privind CFM și reiterăm solicitarea unui plan de contingență.

Deputații europeni trebuie să aibă un cuvânt puternic asupra direcției în care vor fi investiți banii, deoarece aceștia reprezintă cetățenii și binele comun. După cum a demonstrat încă de la începutul acestui mandat, Parlamentul nu are doar un rol decorativ.

Majorarea plafoanelor pentru resursele proprii anunțată de Comisie este un lucru pozitiv, însă ar trebui să devină permanentă și să fie însoțită de noi tipuri de resurse proprii, aspect ce rămâne o condiție prealabilă pentru orice acord privind CFM.

Întreaga Europă este foarte afectată de criza actuală. Este nevoie ca liderii europeni să se ridice la înălțimea provocărilor. Trebuie să îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre noi. Mai mult ca niciodată, Europa trebuie să fie mai puternică și să acționeze în beneficiul tuturor europenilor, care își îndreaptă ochii către noi în această perioadă critică.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.