Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Avocații D&B David și Baias, din nou în topul Legal 500, pentru practicile de fiscalitate și litigii
07.05.2020 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Avocații D&B David și Baias domină, pentru al cincilea an consecutiv, clasamentul anual al caselor de avocatură alcătuit de Legal 500 EMEA, pentru practica de fiscalitate și obțin din nou o importantă recunoaștere a practicii de litigii. Reamintim că acest top este întocmit pe baza unei analize realizate în cursul ultimului an de activitate, iar în această ediție ea s-a derulat în 88 de țări și a vizat peste 2.700 de societăți de avocatură.

O nouă ediție, o nouă certificare pentru practica de fiscalitate a D&B David și Baias, care este plasată și în 2020 în urma cercetării realizate de către unul dintre cele mai reputate ghiduri juridice independente internaționale, pe primul loc – Tier 1.

De asemenea, excelența în practica fiscală i-a adus lui Dan Dascălu, partenerul D&B o nouă nominalizare în categoria ”Leading Individuals”: ”Dan Dascălu este prima alegere în orice litigiu fiscal, deoarece este, pe lângă un teoretician foarte fin, și un practician foarte experimentat”, rezumă Legal 500 opinia clienților intervievați, dar și a competiției.

Totodată, Ana-Maria Iordache este clasată în categoria ”Next Generation Partners”, fiind citată de Legal 500 ca unul dintre avocații care „inovează în disputele fiscale pe care le gestionează”.

În poziționarea avocaților D&B David și Baias pe primul loc al clasamentului, Legal 500 s-a bazat pe reputația excelentă de care se bucură în zona litigiilor fiscale, precum litigii în materia TVA, a prețurilor de transfer, accize, dar și în cele privitoare la contribuția la Fondul pentru Mediu. Astfel, avocații D&B David și Baias au reprezentat cu succes atât în fața instanțelor naționale, cât și în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, numeroase companii naționale și internaționale în litigii cu un grad ridicat de complexitate în care au abordat ingenios cele mai diverse probleme cu care acestea s-au confruntat în relația cu autoritățile fiscale.

Pe lângă domeniul litigiilor fiscale, Legal 500 EMEA amintește și de excelentă reputație a avocaților D&B David și Baias în consultanța fiscală acordată clienților de către departamentul de M&A condus de Anda Rojanschi, în cadrul procedurilor de restructurare.

Nu în ultimul rând, D&B David și Baias obține o importantă recunoaștere a practicii sale de litigii. Urmare a analizei întreprinse, Legal 500 citează clienții intervievați care au precizat că, în acest domeniu, Sorin David este un avocat de renume, cu o experiență imensă în materie de concurență, care oferă cu promptitudine cele mai bune sfaturi posibile. Dan Dascalu este un avocat cu adevărat prestigios, cu cunoștințe extrem de vaste în acest domeniu, combinat cu abilitățile unui avocat coerent și eficient, ceea ce îl face o alegere de vârf ca avocat în orice litigiu fiscal. Ana-Maria Iordache este un litigator cu experiență deplină într-o varietate de domenii de drept, cum ar fi litigiile fiscale și administrative, care întreprinde întotdeauna cea mai completă abordare”.

Dan Dascălu, Liderul Practicii de Litigii și Dreptul Muncii din D&B David și Baias: ”Poziționarea noastră din nou în topul alcătuit de prestigioasa publicație internațională, atât la nivel de firmă, cât și la nivel individual a persoanelor cheie din practicile cea de Fiscalitate și de Litigii ne onorează. Este un rezultatul muncii de echipă al tuturor colegilor din practica de Fiscalitate și Litigii în strânsă cooperare cu cei din alte practici ale D&B David și Baias implicați în asemenea proiecte, în funcție de problematica abordată, dar și cu cei din diferite departamente ale PwC, în special cu cele de Taxe și de Tranzacții. În același timp, ne provoacă să continuăm să identificăm cele mai potrivite soluții integrate pentru a continua să servim nevoile clienților la cel mai înalt nivel de performanță și a obține rezultate pe măsură.

Despre D&B David și Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 7 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti