« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

43.000 de societăți au aplicat pentru certificatele de situație de urgență (CSU)!
08.05.2020 | Daniel MOREANU

JURIDICE - In Law We Trust
Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Primele Ordonanţe de Urgenţă emise în data de 21 martie 2020, la câteva zile după declanşarea stării de urgenţă din 16 martie 2020, au condiţionat acordarea unor facilităţi de natură comercială (e.g., amânarea plății chiriei şi a utilităţilor sau scutirea plății penalităţilor contractuale) de deţinerea unui Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU). Iniţial inclusiv facilităţile în domeniul protecţiei sociale, precum rambursarea indemnizaţiei salariaţilor plasaţi în şomaj tehnic, au condiţionat facilitatea de deţinerea acestui CSU, măsură la care s-a renunţat.

Actele normative emise ulterior care au acordat alte tipuri de facilităţi, spre exemplu în domeniul bancar (e.g., suspendarea plății ratelor) sau fiscal (e.g., scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi) au inclus deţinerea Certificatului drept condiţie pentru acordarea facilităţilor.

Este de aşteptat ca în contextul adâncirii crizei economice şi alte beneficii să aibă drept condiţie deţinerea Certificatului.

Emiterea acestor Certificate se poate face numai pe durata stării de urgenţă, acestea îmbrăcând două (2) forme: tip 1 (albastru) şi tip 2 (galben).

Conform informaţiilor disponibile în mod public, după 1 lună de la data la care platforma Ministerului Economiei care emite Certificatele a devenit operaţională un număr de aprox. 43.000 de societăți au aplicat pentru obţinerea acestora, însă un număr important dintre Certificatele emise au fost revocate. Aşadar, pe lângă îndeplinirea condiţiilor legale, este important ca depunerea documentaţiei să fie realizată în mod corect, pentru a evita riscul revocării Certificatului.

Av. dr. Daniel Moreanu
MOREANU Law

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.