Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Sibiu. Emitere ordin de protecție solicitat de soră față de fratele criminal


10 mai 2023 | David IONIȚĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
David Ioniță

David Ioniță

În fapt, pârâtul, care este și fratele victimei, a exercitat acte de violență deosebit de gravă față de sora acestuia, lovind-o cu pumnii în zona capului. Aceste lovituri au determinat pierderea echilibrului şi căderea acesteia la pământ, moment în care, profitând de această ocazie, agresorul a mai lovit-o de două ori cu piciorul. Cei doi frați nu sunt în relații bune de mai multă vreme, întrucât agresorul l-ar fi ucis pe tatăl acestora în trecut şi în plus ar mai fi incendiat şi o casă. Pârâtul a negat cu vehemență toate aceste acuzații și a spus că ar fi fost provocat de sora lui, care l-a scuipat și aceasta ar fi fost cauza conflictului. Înregistrările video depuse la dosar au dovedit că cele spuse de agresor sunt complet false și lipsite de veridicitate. Din acestea rezultă că reclamanta trecea pe stradă, iar pârâtul şedea pe un element de mobilier urban într-o zonă din afara drumului, iar imediat ce reclamanta a trecut de pârât, acesta s-a ridicat şi a atacat-o din spate, apucând-o de umeri şi lovind-o cu pumnul în cap, în mod repetat.

În calitate de sancțiune, instanța dispune emiterea ordinului de protecţie împotriva pârâtului pe o durată de 6 luni și păstrarea unei distanţe minime de 100 metri. (Hotărârea nr. 1682/2023 din 26 aprilie 2023, pronunțată de Judecătoria Sibiu)

David Ioniță
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii