Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
MOLOMAN LAZAR & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Avocatul Poporului. Rezultatele investigației în Cazul Sorina
11.05.2020 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 11 mai 2020, Avocatul Poporului a informat că în urma apariției în presă, în luna iunie 2019, a cazului preluării spre adopție a minorei Sorina Săcărin (Lucan înainte de adopție), s-a sesizat din oficiu, a demarat o amplă anchetă, a identificat o serie de deficiențe în derularea procesului și a emis o serie de Recomandări către: Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Consiliul Superior al Magistraturii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Mehedinţi, Primăria Oraşului Baia de Aramă, potrivit unui comunicat.

În cadrul investigațiilor și demersurilor realizate pe parcursul a aproape un an de zile, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile publice implicate și-au însușit Recomandările instituției, situația minorei este gestionată conform prevederilor legale în vigoare, iar documentele de monitorizare post-adopție exprimă favorabilitatea acestui demers, recomandând continuarea lui.

Avocatul Poporului a luat la cunoștință, între altele, de faptul că Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) implementează un proiect prin care, până la sfârşitul anului 2023, actuala reţea de asistenţă maternală va fi extinsă cu apoximativ 4 000 de persoane, iar toţi asistenţii maternali existenţi în prezent în sistem, precum şi cei noi angajaţi prin proiect, repectiv 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă. Autoritatea s-a angajat să țină cont de de recomandarea Avocatului Poporului, în elaborarea propunerii de politică publică, privind îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor alternative la îngrijirea în instituţii. Totodată, urmare a unei alte recomandări formulate de către Avocatul Poporului, ANPDCA a dat asigurări că, printr-un alt proiect, asistenții maternali vor beneficia de formare profesională, mai ales sub aspectul asigurării unui suport emoţional adecvat, atât pentru copilul adoptabil, cât şi pentru asistentul maternal şi, eventual familia acestuia în vederea realizării cu succes a integrării copilului în familia adoptatoare.

Toate demersurile realizate de către Avocatul Poporului, ca și răspunsurile autorităților publice în acest caz pot fi consultate aici.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.