Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Ploiești. Ultraj judiciar săvârșit în mediul online


27 iunie 2022 | Andreea COMAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Andreea Coman

Andreea Coman

Postarea de către inculpat pe blogul său a unor mesaje cu un conținut explicit de amenințare la adresa unor judecători, folosind un limbaj extrem de ofensator, și care au ajuns la cunoștința acestora, în contextul unor hotărâri de condamnare pronunțate împotriva unor figuri publice marcante ale vieții politice și sportive din România, postări care au fost accesate de diferite persoane și vehiculate în spațiul public, îndeplinește condiția cerută pentru existența infracțiunii de ultraj judiciar, de săvârșire prin orice mijloace de transmitere a faptelor de amenințare. Deși activitatea infracțională a inculpatului a fost apreciată ca fiind amplă și gravă, totuși, spre deosebire de instanța de fond, Curtea a reținut că situația de fapt cu care a fost sesizată a reprezentat un incident izolat în viața inculpatului, astfel că a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. (Curtea de Apel Ploiești, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, decizia penală nr. 901 din 12 septembrie 2017, www.rolii.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică